MBMLB

MLB: Nadhazovači Cubs odházeli kombinovaný no-hitter

Nadhazovačům Chicaga Cubs se v noci ze čtvtku na pátek povedlo to, co nikdy předtím v dlouhé klubové historii. Proti Los Angeles Dodgers totiž odházeli kombinovaný no-hitter.

Fanoušci MLB tak letos mohli vidět již 7 no-hitterů a poprvé v historii se stalo, že v jedné sezoně jich bylo k vidění 7 již před 1. červencem. Sedmý no-hitter znamená i vyrovnání sezonního rekordu v moderní éře soutěže (od roku 1900).

Prvním nadhazovačem Cubs, který se v utkání na kopec postavil byl Zack Davies. Ten odházel 6 směn, aniž by povolil jediný úspěšný odpal. Ačkoliv měl na svém kontě pouze 94 nadhozů, tak byl vystřídán pro sedmou směnu, protože Cubs na pálce místo něj využili pinch-hittera. Trojice Ryan Tepera, Andrew Chafin a closer Craig Kimbrel pak přidala po jedné směně bez hitu, čímž Cubs zaznamenali sedmnáctý no-hitter v historii klubu, ale první kombinovaný.

Nadhazovači Cubs přitom rozdali celkem 8 met zdarma, což je nejvíce při no-hitteru od roku 2010, kdy jich tolik daroval nadhazovač Edwin Jackson v zápase proti Tampa Bay Rays.

Pro pálkaře Los Angeles Dodgers je to již podvacáté v historii, kdy v zápase MLB nezaznamenali ani jeden hit. V této statistice je tak klub nejhorší v historii MLB.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..