Česko

Naděje Třebíče na play-off stále žije, rozhodne poslední kolo

Tisková zpráva Třebíč Nuclears
Těžkou sérii s černým koněm extraligy mají za sebou baseballisté Třebíče. Sokol Hluboká je sice nováčkem nejvyšší soutěže, ale jeho soupiska září zvučnými jmény a v průběžném pořadí si drží druhou příčku. Přesto hráči Nuclears svedli s favoritem vyrovnanou bitvu a dva ze tří duelů prohráli rozdílem jediného bodu. Tým z Vysočiny sice ještě neztratil šanci na postup do play-off, ale už ho nemá zcela ve svých rukou. Definitivně rozhodne až poslední kolo základní části soutěže tento víkend.

V úvodním utkání proti sobě nastoupili na kopci mladý odchovanec Nuclears Lukáš Smejkal a nejlepší nadhazovač dosavadního průběhu extraligy Jan Novák. Tomu také odpovídal průběh zápasu, ve kterém se Sokol rychle ujal vedení a postupně ho navyšoval. Třebíč se přesto nevzdala a v osmé směně zdramatizovala závěr duelu, když snížila na 5:8. Víc bodů ale už přidat nedokázala a Hluboká si pojistila úvodní vítězství třemi doběhy na konečných 5:11.

Odvety už byly těsnými souboji. A i když v nich padlo minimum bodů, rozhodně bylo na co se dívat. Za Hlubokou nastoupil na kopec Australan William Parsons a za Třebíč Kanaďan Ryan Johnson. Skóre otevřeli domácí ve druhé směně po zaváhání obrany Nuclears a po sérii tří hitů v pátém inningu navýšili vedení na 0:3. I na druhé straně ale Třebíč dokázala potrestat chyby Hluboké v sedmé směně a snížila na 2:3. Poslední směnu ale za Sokol na nadhozu pohlídal Američan Wesley Roemer a víc bodů pálkařům Třebíče už nepovolil.

Závěrečný duel Na Hvězdě v Třebíči byl opět skvělým představením nadhazovačů. Holanďan James Boyce v dresu Hluboké i Američan Justin Revels hájící barvy Nuclears dovolili za celou dobu útoku soupeře jen po čtyřech úspěšných odpalech. Ke smůle třebíčského týmu ale jeden z úspěšných odpalů v podání Martina Mužíka zamířil až za plot a znamenal dva body. Hned následující směnu byla Třebíč blízko vyrovnání, když dokázala obsadit všechny mety při jednom autu. Obrana Hluboké ale ustála i tuto situaci, a tak se Nuclears dočkali snížení na konečných 1:2 až v osmé směně po doběhu Miroslava Křivánka.

Odpálit proti nadhozům Hluboké nebylo pro pálkaře Nuclears vůbec jednoduché. Úspěšný hit ve všech utkáních série si dokázali připsat jen Walsh BradenPatrik Kadrnožka. Braden svými odpaly stáhl celkem čtyři body a Kadrnožka sám zaznamenal dva doběhy.

I přes prohranou sérii má Třebíč stále naději na postup do play-off. V posledním kole by ale musela třikrát porazit Eagles Praha a zároveň by muselo Tempo Praha dvakrát zaváhat. Zápasy lze sledovat prostřednictvím živého vysílání. Odkazy na něj fanoušci najdou na webu https://tv.baseball.cz/ Třebíčská utkání Nuclears vs. Eagles začínají v sobotu 5. června 2021 ve 13:00 a v 16:00 hodin. Live stream s grafikou můžete sledovat přímo na klubovém YouTube kanálu https://www.youtube.com/user/baseballtrebic

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..