ČeskoMB

NExl: Třebíč vstoupila do baráže dvěma výhrami

O víkendu se hrálo také první kolo Nadstavby o extraligu. Do ní nejlépe vstoupila Třebíč, která získala dvě výhry.

Olympia Blansko – Třebíč Nuclears 2-4
Třebíč Nuclears – Olympia Blansko 9-3

První vítězství Nuclears se ale vůbec nerodilo lehce. V Blansku totiž domácí postavili na kopec Luis Rengela a ten jim dalším dobrým výkonem dal naději na výhru. Jenže hosté měli na kopci Ryana Johnsona, který také házel parádně a tak diváci na Strawberry field museli čekat na první doběhy až do osmé směny. V ní se dokázali třemi doběhy prosadit baseballisté Vysočiny, kteří pak v deváté směně přidali ještě jeden doběh a zdálo se, že si výrhu nenechají vzít. Jenže v dohrávce domácí zatlačili a vyhnali Johnsona z kopce. Jejich tlak nedokázal zastavit ani Lukáš Pacal a tak duel šel uzavřít za stavu 2-4 Jeffrey Barto. Ten duel ukončil strikeoutem Davida Farkaše a Nuclears tak brali první výhru.

Druhý duel na Vysočině byl od začátku v režii domácích, kteří měli na kopci Justina Revelse. Ten v šesti směnách povolil pouze jeden doběh a tím dal základ pro vítězství. Ryan Johnson tentokrát “řádil” na pálce, když zaznamenal 3 úspěšné odpaly, z toho jeden až za plot. Třebíč tak vstoupila do Nadstavby dvěma výhrami. Naopak Blansko po dvou prohrách nemá dobrou pozici pro zbylé duely o udržení extraligové příslušnosti.

Kotlářka Praha – Blesk Jablonec 4-3
Blesk Jablonec – Kotlářka Praha

V dvojzápase mezi Kotlářkou a Jabloncem nebyli baseballisté Blesku daleko k tomu, aby získali dvě výhry. V prvním utkání totiž ještě před dohrávkou deváté směny vedli 3-2. Domácí ale dokázali v dohrávce vyrovnat, v nastavení pak Patrik Kolkus udržel pálkaře hostí na nule a v dohrávce desáté směny pak přidali vítězný doběh.

V odvetě v Jablonci to byla od úvodu jasná záležitost domácích. Kotlářka sice v páté směně šla díky čtyřem doběhům na chvíli do jednobodového vedení, ale domácí v dalších dvou útocích přidali 9 doběhů a výrazně tak svému soupeři odskočili. Američan James Smiley z šestnácti doběhů i díky dvěma homerunům stáhl hned šest.

Tabulka NExl

  W  L  %  GB  BA  OBP  ERA  K  Skóre 
Třebíč Nuclears201.000.2120.3691.53013 : 5
Blesk Jablonec11.5001.4470.5435419 : 11
Kotlářka Praha11.5001.3420.40513.5611 : 19
Olympia Blansko02.0002.1590.2645.29185 : 13
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..