MBOstatní

OH: Kanadský no-hitter v první den americké olympijské kvalifikace

V pondělí začal americký kvalifikační turnaj o postup na letošní Olympiádu. Do něj vstoupili Kanaďané dominantním výkonem. Český fnaoušek může všechny zápasy sledovat na Youtube kanálu WBSC.

Dominikánská republika – Portoriko 5-2
Zajímavý zápas sehráli Portoričané s Dominikánskou republikou. Dominikánci se dostali rychle do vedení 1-0 po odpalu Juana Francisca, ale hned ve druhé směně Luis Bultron dvoubodovým homerunem poslal Portoriko do vedení. Jenže to bylo ze strany Portorika vše. Naopak Dominikánci nejdříve vyrovnali a pak jim výhodu zařídil Luis Liberato svým solo homerunem.

Kuba – Venezuela 5-6
Emocemi nabitý zápas odehráli Kubánci a Venezuelané. Vášně se dokonce v jednu chvíli přesunuly i do hlediště a místní policisté museli uklidňovat fanoušky za domácí metou. V samotném duelu tahali Kubánci od úvodu za kratší konec, když neustále dotahovali vedení soupeře. V dohrávce deváté směny je Lisban Correa Sanchez dokonce přiblížil na rozdíl jednoho doběhu, ale dvojice nadhazovačů Gabriel Moya a Moisés Gómez se podělila o zvyšné dva outy a zařídili Venezuele první výhru. Na pálce jim v zápase zdatně sekundoval Carlos Pérez, který stáhl 4 ze šesti doběhů svého celku.

Nikaragua – USA 1-7
Až večer místního času se dočkali i domácí fanoušci, když výběr USA nastoupil proti Nikaragui. Američané v utkání potvrdili roli favorita a zvítězili 7-1. Nejnebezpečnější byli první dva muži lineupu Luke Williams a Jarren Duran, kteří se postarali o šest hitů a 4 doběhy USA. Na nadhozu je pět směn podržel Matthew Liberatore, jemuž se předpovídá slibná budoucnost v MLB. Bullpen USA pak přidal 4 směny, v niž neumožnil ani jeden hit.

Kanada – Kolumbie 7-0
O Kanadě se před turnajem mluvilo jako o černém koni celého turnaje. Že to nemusí být pouze plané řeči potvrdili hráči s javorovým listem hned v prvním duelu turnaje, když dokázali přejet Kolumbii. Navíc trojice nadhazovačů Andrew William Albers, Brendan James McGuican a Ben Onyshko odházela kombinovaný no-hitter. Jejich spoluhráči se jim navíc v prvních dvou směnách postarali o šestibodový polštář, takže mohli házet více uvolněně.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..