ČeskoMB

Skokani Olomouc začali sezonu s Hippos Brno

Dlouhé čekání na spuštění nižších a mládežnických soutěží konečně skončilo. Hanácký celek se ve svém prvním dvojutkání střetl s týmem Hippos Brno. Tento tým je složený ze zkušených hráčů a mladých hráčů. Počasí připravilo velké představení a krom sněžení proběhlo čtvero ročních období.

Marko Vykoukal nastoupil na kopec a Filip Nevrla začal na druhé metě čarovat. Na 2 outy se hraje opravdu nejlépe a Hippos nasypaly 2 body. Petr Novotný byl brněnským startérem a hned úvodní pálkař získal metu. Ondřej SchwarzJakub Voják odpálili po hitu a skoré se vyrovnalo. Marko se dostal do tempa a další směna byla bez bodu. Filip Nevrla ukázal, že umí i pálit a odpálil hit – spustil tím pálkařský koncert a dá se říci, že co pálkař to hit. Nakonec Skokani 6 x skórovali. Ve 4. směně zažili Skokani další big inning-opět dali 6 bodů, a to zásluhou začátku a konce line-upu. Hippos vyměnili nadhazovače a na kopec se dostal bývalý hráč Draků Michael Kremláček. Utkání ovlivnil rozmar počasí, kdy nejprve pršelo, pak padaly kroupy. Zápas byl přerušen, a poté se muselo upravovat hřiště, ale předsezonní úprava hřiště pomohla k rychlejšímu návratu ke hře. Marko Vykoukal trochu vychladnul a Hippos se snažili náskok snížit. Olomoucký nadhazovač se dostal zpět do formy a nedal brněnským pálkám šanci vyniknout. Do poslední směny šel na kopec levoruky nadhazovač Michael Kohout, který zápas v poklidu uzavřel. Match skončil 18:5 pro hanácké hráče, klíčem k úspěchu byla vynikající pálka (17 hitů). Klíčovými muži byli: Marko Vykoukal (1 W, 7 SO) a Jakub Voják (2 H, 3RBI). Byl to týmový výkon a každý hráč zahrál nadstandartní zápas.

Sestava v 1. zápase:

P-Vykoukal/Kohout, C-Voják, 1B-Sova, 2B-Nevrla, 3B-Schwarz O., SS-Schneider, LF-Nastoupil, CF-Lázniček, RF-Lýzner , DH-Borůvka J.

Slovenská hvězda Michal Puškár nastoupil do druhého zápasu. Martin Schneider si s jeho nadhozy poradil a odpálil double a posunul své spoluhráče na domácí metu. Jakub Černík se vrátil do olomouckého dresu a byl startérem v dalším zápase. Jakub Čudovský odpálil hit, ale poté začalo úřadovat olomoucké pole. Maxwell Gaul chytil míč v pravém poli a krásně přihodil na 3.mětu, kde vyautoval Čudovského.  Filip Nevrla byl trefen do hlavy až mu odlétla helma, ale tato hrůzostrašná situace neměla pra žádný vliv na jeho zdraví. Černík začal úřadovat na kopci a připisoval si jedno káčko za druhým. Zápasové tempo trochu uvadlo, ale vše se změnilo v 6. směně, kde po odpalech Poledny a Láznička –Skokani bodově odskočili. Pavel Schwarz se dostal na kopec za hanácké hráče, první směna se mu vydařila, ale v druhé mu pole vůbec nepomohlo a muselo se něco změnit, a tak kouč střídal. Petr Mik byl dalším nadhazovačem, který nastoupil do velmi těžké situace. To, že baseball se hraje až od 7. směny se prokázalo v následující části. Skokani zažili big inning a zvrátili běh utkání ve svůj prospěch. Celkem padlo 5 bodů a line-up se celý otočil. V dohrávce sice Hippos zatlačili na olomouckou obranu, ale podařilo se jim pouze 2x skórovat. Potvrzení výhry přišlo v deváté směně, kdy Skokani 3x bodovali. Utkání skončilo 12:7 pro olomoucký výběr. Opět padlo mnoho hitů a to 27 (17 odpálili hanáčtí pálkaři). Jediným negativem bylo 5 chyb v poli, což je opravu vysoké číslo. Klíčovými muži byli: Jakub Černík (5 IP, ER 2, SO 4), Martin Schneider, Matěj Lázniček, Ondřej Schwarz-ti všichni odpálili po 3 hitech a táhli olomoucký útok.

Sestava v 2. zápase:

P-Černík/Schwarz P./Mik/Nastoupil, C-Borůvka J, 1B-Sova, 2B-Nevrla, 3B-Schwarz O., SS-Schneider, LF-Poledna, CF-Lázniček, RF-Gaul/Lýzner, DH-Voják.

Dalším soupeřem bude klub z Troji. SaBaT ještě vloni hrál EXL a uvidí se, s jak tato skutečnost zapůsobila na hráče. Zatím má tento celek bilanci 3-1 a je v horní části tabulky.

Chtěli byste mít vlastní blog svého oblíbeného týmu MLB? Napište nám a můžete jej mít na našich stránkách.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..