ČeskoMB

Třebíč skončila těsně před branou do play-off

Tisková zpráva Třebíč Nuclears
Už je to téměř tradice, že baseballisté Nuclears končí po základní části extraligy těsně před branami play-off. Před sezónou přitom tým opustily jeho tři opory a pesimisté hned viděli Třebíč na chvostu tabulky. Opak byl ale pravdou. Odchod klíčových jmen tým semkl a po doplnění o dobře vyladěný mix zahraničních posil a hostujících hráčů se Třebíč dlouho držela na postupových příčkách. Celek Nuclears pod vedením amerického trenéra Jeffa Barta zdobila bojovnost a předváděl krásný ofenzivní baseball. Víc doběhů po základní části soutěže dokázali posbírat už jen její vítězové z Arrows Ostrava! Pro postup do Top-6 chybělo také trochu štěstí, když zástupce Vysočiny hned v pěti zápasech se silnými soupeři prohrál nejtěsnějším rozdílem jediného bodu.

V poslední sérii s Eagles Praha sice ještě měla Třebíč teoretickou naději na postup, ale ta zmizela s úvodní prohrou 1:4. Během odvety Na Hvězdě si připsal Američan Justin Revels ve službách Nuclears vítěznou Complete Game, během které rozdal 10 strike outů, povolil jen pět hitů a řekl si tak o nominaci na nejlepšího nadhazovače posledního kola extraligy. Na pálce byl v utkání nejlepší Patrik Kadrnožka s pálkařským průměrem .667 a 75% úspěšností postupu na metu. Startér Eagles přitom držel pálkaře Třebíče hodně zkrátka, když během šesti směn zaznamenal hned 11 strike outů.

Poslední zápas série i základní části extraligy patřil opět hostům z Prahy. Třebíč se sice v úvodním inningu ujala vedení 2:1, které udržela až do konce čtvrté směny. Pak ale Lukáši Pacalovi na kopci Nuclears začaly docházet síly a soupeř pěti doběhy stav zápasu otočil. Tlak Eagles následně zastavil střídající nadhazovač Tomáš Zachoval. V průběhu šesté směny utkání ukončil silný déšť a do výsledků se tak počítá stav po dohrané 5. směně, kdy Eagles vedli 3:6.

Před Třebíčí je teď další úkol. Udržet extraligu i pro příští sezónu bude letos obzvlášť těžké, protože se má nejvyšší soutěž zúžit na 8 týmů a z baráže, kde budou bojovat čtyři poslední celky extraligy a dva nejlepší zástupci první ligy, postoupí jen dva nejlepší. Diváci se tak mohou těšit na důležitá utkání, ve kterých půjde pokaždé o hodně. Nadstavba začne už příští týden a zástupci klubu doufají, že jejich tým už budou moci přijít podpořit také diváci.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..