ČeskoMB

Arrows porazili Bonn a mají první výhru na Champions Cupu

Až po desáté večerní se rozehrálo poslední utkání základní skupiny mezi Bonn Capitals a Arrows Ostrava. V něm už nešlo o umístnění, protože bylo jasné, že Bonn ve skupině B skončí první a Ostrava poslední.

Ostravští ale chtěli potěšit své fanoušky, kteří dorazili na tribuny a hned v první směně se ujali vedení 2-0. Bohužel hned v úvodu poznamenaly tempo hry dva výpadky umělého osvětlení a několik minut se v Ostravě nehrálo. Pauza ale evidentně dostala domácí na koně a jejich pálka ve třetí směně doslova explodovala. Arrows skoro dvakrát protočili lineup a stáhli celkem 11 doběhů.

Soupeř se v dohrávce směny poprvé prosadit, když i zásluhou tříbodového homerunu Dannyho Lankhorsta snížil na rozdíl devíti doběhů.

Další dvě směny se pak skóre neměnilo. Až v šesté směně odpálil solo homerun Michael Vykoukal a navýšil rozdíl na deset doběhů. Domácí tak mohli pomýšlet na předčasným ukončením utkání. Jenže Bonn měl k dispozici dohrávku a v ní Justus Recki dvoubodovým homerunem rozdíl výrazně snížil.

Vykoukal byl u směnu později autorem odpalu, který stáhl již osmnáctý doběh Arrows. V dohrávce pak Němci korigovali skóre solo homerunem Vincenta Ahrense. Arrows si tak připsali první výhru na turnaji. Důležitý duel ale ostravské čeká v pátek, kdy nastoupí proti Heidenheimu. V případě výhry by pak obsadili dělené páté místo a udrželi by pro Česko místenku v Champions cupu. Prohra by znamenala sobotní zápas o sedmé místo.

5.7.123456789RHE
 Arrows 2 0 11 0 0 1 4   18 10 2
 Capitals 0 0 4 0 0 2 1   7 11 2

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..