ČeskoMB

EXL: Arrows ve druhém zápase vyrovnali finálovou sérii

V letošní Czech Series zatím platí pravidlo “Můj dům, můj hrad”. V sobotu se totiž finálová série přesunula do Ostravy, kde výhru slavili domácí baseballisté.

Na první doběhy se ale čekalo až do čtvrté směny. Do té doby dominovali zápasu oba startéři na kopci. Skóre otevřel až Pabel Manzanero, který proti Alecu Lemmonovi odpálil solo homerun. Jenže ostravští hned v dohrávce vyrovnali po odpalu Petra Čecha, čímž prolomili kouzlo Filipa Čapky.

Hned v další směně totiž poslal do vedení domácí Jakub Kubica, který stáhl Adama Greše.

Dohrávku šesté směny začal Čapka darovanou metou zdarma pro Petra Čecha a Draci jej na kopci nahradili Ondřejem Furkem. Jenže ani on nedokázal zastavit ostravské pálkaře a ti nakonec dvěma doběhy navýšili své vedení.

V osmé směně měli hosté šanci, aby přidali další doběhy a s výsledkem něco udělali. Proti Matěji Satoriovi, jenž vystřídal suverénního Lemmona, dokázali zaplnit všechny mety. Se dvěma outy tak šel na kopec Michal Kovala. V souboji s Filipem Moštěkem byl nakonec úspěšnější a po strikeoutu nebezpečí dovrátil. Ostravský mladík pak odházel i poslední směnu , ve které již Draky nepustil do tlaku a dovedl svůj tým k vítězství.

Arrows tak vyrovnali finálovou sérii na 1-1 a již nyní je jasné, že se Czech Series bude hrát i nadcházející víkend. Ještě předtím se odehraje nedělní třetí zápas v Brně.

  1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
Draci Brno 0 0 0 1 0 0 0 0 0   1 4 0
Arrows Ostrava 0 0 0 1 1 2 0 0   4 7 1
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  EXL: Hluboká představila letošní posily

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..