ČeskoMB

V úterý začínají Mistrovství Evropy U12

V úterý začne v Belgii evropský šampionát hráčů do dvanácti let a čeští fanoušci budou bedlivě vyhlížet výsledky reprezentačního výběru trenéra Matouše Procházky. Ačkoliv jsou Češi historicky nejúspěšnější zemí na tomto turnaji, tak naposledy brali zlato v roce 2015. A ani letos to nebudou mít jednoduché.

Již v základní skupině natrefí Češi na reprezentační výběry Itálie a Francie. Italové přitom obhajují zlato z posledních dvou šampionátů a Francie byla stříbrná na šampionátu v roce 2017. Kromě toho mají Češi ve skupině Polsko a Maďarsko. Cesta do semifinále by tak měla jít přes výhru nad některým ze dvou silnějších soupeřů.

Češi se na turnaj připravovali již od července, kdy v přípravě zdolali Němce na jejich půdě třikrát ze čtyř utkání. I proto si trenér Procházka nedává malé cíle. “Naším cílem na turnaji je postup do finále a a tím i kvalifikace na Mistrovství světa. Víme, že to nebude snadné, neboť úroveň mistrovství každým rokem stoupá a účastní se ho téměř všichni zástupci evropské špičky,” napsal Matouš Procházka na web ČBA.

Rozpis zápasů turnaje najdete na webu wbsceurope.org.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..