ČeskoMB

Ve finále Extraligy U18 je série po prvním víkendu vyrovnaná

V neděli se rozehrála finálová série Extraligy hráčů do osmnácti let mezi brněnskými Draky a Eagles Praha.

Drakům vyšel na výbornou vstup do prvního utkání, ve kterém v úvodní směně proti Albertu Pražákovi stáhli pět doběhů. Naopak Tomáš Urbánek na jejich kopci ve čtyřech směnách umožnil pouze dva doběhy a rozdal 6 strikeoutů. Po jeho vystřídání se Eagles dokázali dostat na rozdíl jediného doběhu a nebyli daleko od vyrovnání, když v sedmé směně měli běžce na třetí metě. Toho ale nedokázali stáhnout pro kýžený doběh a Draci tak vyhráli těsně 6-5.

Co se Eagles nepovedlo v prvním utkání, to zvládli ve druhém. I v něm totiž museli v závěru stahovat ztrátu na soupeře, který vedl po šesti směnách 4-1 a chyběli mu tři outy ke druhé výhře v sérii. Ty měl zařídit na kopci reliever Patrik Moštěk, ale po dobře zvládnuté šesté směně se v sedmé nedokázal vůbec chytit. Domácí jej dostali sérií hitů a zisků met zdarma pod tlak. Postupně z něj dokázali vyrovnat, když si Tadeáš Zavadil při plných metách za stavu 3-4 vystál metu zdarma. O několik desítek vteřin později již mohli Eagles začít slavit, když vítězný doběh zařídil walk-off hitem Michal Antoň.

Po prvním víkendu je tak finálová série vyrovnaná a pro zbylé tři zápasy se přesune do Brna, kde budou mít Draci výhodu domácího hřiště.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..