ČeskoMB

EXL U21: Draci vyrovnali finálovou sérii

Finálová série Extraligy U21 se pro druhý zápas přesunula z Jundrova do Komárova, kde mají domovský stadion brněnští Draci. Ti v něm dokázali zvítězit a série je tak vyrovnaná.

Domácím se v tomto zápase povedl stejný majstrštyk, jako Hrochům v prvním duelu. I tentokrát to byl hostující tým, kdo měl dlouho nakročeno k výhře, ale Draci utkání v závěru otočili ve svůj prospěch.

Hroši se totiž ujali vedení 2-0 ve druhé směně, když Matěj Netopilík svým odpalem stáhl na domácí metu dvojici David FialaJakub Mánek. Víc už ale startér Draků Tomáš Hrbek ve třech odházených směnách nepovolil. Relieveři Jan NebenführDavid Mergans již ve zbylém průběhu víc hostům nepovolili.

Draci dlouho hledali recept na Jakuba Bílka na kopci Hrochů. Až v dohrávce páté směny domácí zaplnili všechny mety bez outu, aby po sebeobětujícím odpalu Lukáše Řehůřka stáhli první doběh. V dohrávce šesté směny s jedním outem vystřídal Bílka na kopci Boris Večerka, což byl povel pro draky, aby se pokusili o obrat. A to se povedlo. Nejdříve vyrovnávající doběh zařídil svým odpalem Michal Šindelka. O chvíli později po odpalu Martina Perničky se Draci dostali do vedení 3-2. Pernička pak po balku a nezachyceném třetím strikeu Hrochů navýšil skóre na 4-2.

Hroši pak pro tmu nedostali příležitost s výsledkem něco udělat v sedmé směně a série je tak po dvou utkáních vyrovnaná. Již teď je tedy jasné, že uvidíme minimálně další dva zápasy.

  1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
Hroši U21 0 2 0 0 0 0     2 5 0
Draci U21 0 0 0 0 1 3     4 5 3
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  EXL: Třebíč came back from 0-7. Eagles finished derby with Tempo

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..