ČeskoMBSlovensko

ME: Slováci trápili Česko polovinu utkání. Ti ovládli druhou polovinu utkání

Měla to být povinná výhra českého týmu, ale polovinu zápasu to v prvním federálním derby v historii Mistrovství Evropy tak nevypadalo. Nakonec ale češi potvrdili roli favorita a ukončili zápas předčasně.

První šok pro Česko přišel již v první směně, kdy Mário Gottschall odpálil první homerun Slovenska na Mistrovství Evropy v historii. Slováci se díky tomu dostali do vedení 2-0, což byly také první doběhy Slovenska na turnaji. Slovenský startér Martin Gieci zvládl první směnu bez větších problémů, ale v dohrávce druhé Česko vyrovnalo zásluhou dvoubodového homerunu Marka Chlupa.

Vyrovnaný stav trval do čtvrté směny. V ní to byli opět Slováci, kdo šel do vedení, když Daniel Just stáhl pro třetí doběh Tomáše Biskorovájneho. V dohrávce páté směny se konečně více probudila česká ofenziva a Češi zaplnili mety bez jediného outu. Jakub Malík a Petr Čech pak svými odpaly stáhli po doběhu a Česko šlo poprvé v zápase do vedení.

To už pak Češi nepustili. Slovensko totiž od šesté směny vystřídalo startujícího nadhazovače. Proti bullpenu se český tým dokázal výrazněji prosadit a postupně navyšoval skóre. Vše završil v dohrávce osmé směny solo homerunem Petr Zýma, čímž dostal skóre na rozdíl deseti doběhů a k uplatnění pravidla mercy rule.

Česko tak nakonec končí druhé ve skupině D a ve čtvrtek si zahraje čtvrtfinále proti Izraeli. Slovensko ve středu od 16:00 vyzve třetí tým skupiny A. (v době psaní článku to vypadalo na Rakousko).

14.9.123456789RHE
Slovensko 2 0 0 1 0 0 0 0 3 6 3
Česko 0 2 0 0 2 6 2 1 13 14 0

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..