MBMLB

MLB: Max Scherzer novým členem klubu 3000

Nadhazovač týmu Los Angeles Dodgers Max Scherzer se v neděli stal devatenáctým hráčem historie Major League Baseball, který zaznamenal 3000 strikeoutů.

Před utkáním Scherzerovi chybělo 6 strikeoutů k dosažení tohoto milníku. Cestou za ním se mu povedlo hodit bezvadnou směnu (immaculate inning), když ve druhé směně potřeboval na strikeouty pro trojici Fernando Tatis Jr., Eric Hosmer a Tommy Pham přesně devět nadhozů. To se mu povedlo již potřetí v kariéře, čímž vyrovnal rekord, který drží dvojice Sandy KoufaxChris Sale.

Když pak v páté směně changeupem dokonal další strikeout, tak mohli fanoušci Dodgers povstat a vzdát hold hráči, který posílil klub v průběhu letošního roku. Předtím strávil 6 a půl roku ve Washingtonu, pět v Detroitu a dva v Arizoně.

Scherzer se tak stal devatenáctým nadhazovačem historie, který dosáhl mety 3000 strikeoutů. 14 z nich najdeme mezi členy Baseballové síně slávy v Cooperstownu. Již nyní můžeme předpokládat, že je současný nadhazovač Dodgers po skončení kariéry v MLB doplní.

Max Scherzer v utkání dokonce dlouho mohl pomýšlet na Perfect Game. O tu jej v osmé směně připravil dvoumetovým odpalem Eric Hosmer.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..