ČeskoMB

MS U23: Češi ve třetím utkání na turnaji nestačili na Německo

V sobotu večer čekal na české reprezentanty na Mistrovství světa U23 velmi důležitý zápas s Německem. Prohra by totiž trochu anulovala výhru nad Mexikem z úvodu šampionátu.

Čeští trenéři pro tento duel vsadili na kopci na Filipa Čapku. Poprvé na šampionátu se v lineupu objevil Martin Kalábek. Němci poslali na kopec Simona Grosse, který obléká dres Oosterhout Twins v nizozemské lize.

První dvě směny patřili oběma nadhazovačům a ani jeden tým si nepřipsal doběh. Češi dokonce ani hit. Ve třetí směně se skóre poprvé měnilo. Jako první se dostal na tabuli soupeř z Německa, který dokázal stáhnout 4 doběhy a čeští hráči museli druhý zápas v řadě dotahovat čtyřbodové manko.

První hit Česka v zápase přišel až v dohrávce čtvrté směny, kterou otevřel Vojtěch Menšík dvoumetovým odpalem. Po flyoutu Marka Chlupa přišli mety zdarma pro Filipa Smolu a Martina Červinku. Češi tak měli zaplněné všechny mety a Němci vystřídali nadhoz. Samuel Steigert pak trefil nadhozem Jakuba Grepla, díky čemu Češi stáhli první doběh. Druhý pak stáhl odpalem Martin Kalábek. Bohužel pak přišly dva strikeouty a Česko tak nepřidalo další doběhy.

Když začal dohrávku páté směny Jakub Kubica ziskem mety zdarma, tak Němci opět raději vystřídali nadhoz a Steigerta nahradil Yannick Wildenhain. Ten dokázal zahrát rychlé tři outy a udržel vedení svého celku. O směnu později již Češi dokázali stáhnout další doběh po dvoumetovém odpalu Ondřeje Kalandry.

Sedmou směnu začali Češi s Lukášem Pacalem na kopci. Ten ale odházel pouze tři nadhozy. Bohužel pro něj to nestačilo k dosažení outu, když Martin Červinka v jednoduché situaci poslal na první metu vysoký příhoz. Duel tak šel uzavřít Michal Kovala. Ten ale daroval metu zdarma prvnímu pálkaři a dalšího trefil nadhozem. Němci tak měli obsazené všechny mety bez outu. Ti z této příležitosti vytěžili dva doběhy a navýšili skóre na 6-3.

Češi tak v dohrávce potřebovali minimálně tři doběhy, aby mohli pomýšlet na vítězství. A český tým začal dobře, když si Jakub Kubica vystál metu zdarma. Němci tak vystřídali nadhazovače, ale toho přivítal Vojtěch Menšík odpalem do vnějšího pole a po něm si Marek Chlup vystál metu zdarma. Češi tak najednou měli obsazené všechny mety bez outu. Němci tak opět střídali nadhoz a to se z jejich pohledu ukázalo jako dobrá volba. Češi dokázali stáhnout pouze jeden doběh, když soupeř ukončil zápas s double play.

Česko nakonec prohrálo 4-6 a zkomplikovalo si své šance na postup mezi šest nejlepších. Navíc když je čekají zápasy s Dominikánskou republikou a Kubou.

25.9.1234567RHE
Německo 0 0 4 0 0 0 2 6 4 0
Česko 0 0 0 2 0 1 1 4 5 2

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..