MBMLB

MLB: Braves chybí jedna výhra k titulu

Baseballisté Atlanty můžou již v neděli na svém stadionu získat Commisioner’s Trophy. Ve čtvrtém utkání totiž dokázali přehrát Astros 3-2 a vedou v sérii již 3-1 na zápasy.

Atlanta Braves – Houston Astros 3-2
Stav série: 3-1

Domácí přitom v zápase dlouho ztráceli. Houston se dokázal dostat do vedení 1-0 již v první směně, když Carlos Correa stáhl Altuveho. To už nebyl na kopci startující Dylan Lee, jenž zaznamenal pouze jeden out. Ve čtvrté směně pak Altuve solo homerunem navýšil na 2-0.

Braves čekali na vícemetový odpal až do šesté směny, kdy Eddie Rosario zaznamenal dvoumetový hit. O chvíli později jej pak stáhl svým odpalem Austin Riley. Dansby SwansonJorge Soler solo homeruny poslali domácí do těsného vedení.

Luke JacksonWill Smith pak ve zbylých dvou směnách nepustili na metu ani jednoho pálkaře Astros a Braves tak mohli slavit další výhru. Ta další by jim zajistila mistrovské prsteny. Navíc historie mluví v jejich prospěch. Stav 3-1 v playoff byl k vidění v devadesáti případech a pouze 14 týmů dokázalo ještě sérii otočit.

V šestém utkání by měl na kopci Astros nastoupit Framber Valdez, jenž se trápil v zápase číslo 1. Ve finále Americké ligy ale svůj druhý start v sérii na hřišti soupeře zvládl na výbornou a v Houstonu určitě doufají, že se historie bude opakovat. Braves mají více možností, koho na kopec postavit a zatím svou volbu neoznámili.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..