MBMLB

MLB: Dodgers postupují do NLDS po walk-off výhře

Chris Taylor se stal hrdinou Wild Card Game Národní ligy, když v dohrávce deváté směny za vyrovnaného stavu 1-1 dvoubodovým homerunem zajistil Los Angeles Dodgers postup do dalšího kola playoff. Tam se poprvé v historii Dodgers setkají z divizním rivalem San Francisco Giants.

Až do závěrečného homerunu byl zápas zejména v režii nadhazovačů obou celků. Domácí Max Scherzer sice nezačal nejlépe, když v první směně pustil na metu dva běžce Cardinals a po divokém nadhozu doběhl pro bod Tommy Edman.

Adam Wainwright držel nulu až do čtvrté směny, kdy odpálil solo homerun Justin Turner a vyrovnal na 1-1.

Vyrovnaný stav tak vydržel až do deváté směny. V ní se nejdříve dokázal dostat Edman do skórovací pozice, ale Kenley Janssen si vzpomněl na své nejlepší sezony a třemi strikeouty nedal pálkařům Cardinals šanci.

Co se nepovedlo hostům, to se povedlo v dohrávce domácím. T. J. McFarland si sice dokázal poradit s prvními dvěma pálkaři Dodgers. Jenže pak daroval metu zdarma Cody Bellingerovi a hostující manažer se jej rozhodl vystřídat. Tato volba se nakonec ukázala jako nešťastná. Ten si počkal na čtvrtý nadhoz Alexe Reyese a poslal jej mezi fanoušky za vnějším polem.

Dodgers tak po výhře 3-1 postupují do další fáze. Ačkoliv to bude znít neuvěřitelně, tak se v něm poprvé v historii utkají s divizním rivalem San Franciscem Giants. V 131 leté společné historii obou klubů se tak totiž zatím nestalo. Každopádně se budeme moct těšit na parádní sérii.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..