MBMLB

MLB: Red Sox ukončili Yankees sezonu

V úterý se rozehrálo playoff severoamerické Major League Baseball a hned první zápas nabídl souboj dvou odvěkých rivalů Boston Red Sox a New York Yankees. Na stadionu Fenway Park se nakonec z výhru a postupu do divizní série těšili domácí hráči.

Domácí hráči ovládali prakticky celý zápas a Yankees k ničemu nepustili. Nadhazovači Red Sox dokonce hodili 11 strikeoutů a nerozdali ani jednu metu zdarma. O 8 strikeoutů se postaral startující Nathan Eovaldi, který vydržel na kopci až do šesté směny, kdy byl vystřídán. V té době Boston vedl 3-1 a Yankees měli běžce na metě. Po odpalu Stantona do zdi “Green Monster” ale předvedl parádní příhoz Xander Bogaerts a domácí dokázali tečovat běžícího Aarona Judge před domácí metou.

Bogaerts byl právě hráčem, který v první směně dvoubodovým homerunem zařídil první doběhy utkání. Jenže po zápase novinářům řekl, že právě příhoz v šesté směně byl mnohem důležitější. “Změnilo to zápas. Byl to největší moment utkání,” nechal se slyšet bostonský hráč.

Yankees nakonec v zápase stáhli pouze dva doběhy a oba přišly po solo homerunech Anthonyho Rizza resp. Giancarla Stantona. Spolehnout se tým z New Yorku nemohl ani na své nadhazovače, když startující Gerrit Cole byl střídán již ve třetí směně. To již Red Sox vedli 3-0 a na metách měli dva běžce bez outu.

Red Sox nakonec zvítězili 6-2 a zahrají si divizní sérii proti Tampa Bay Rays. Pro Yankees sezona končí a nejslavnější klub baseballové historie si tak minimálně o rok prodlouží čekání na Světovou sérii.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..