ČeskoMB

EXL: Hroši přivádí další posilu – mistra Extraligy Tylera Smitha

Extraligový klub Hroši Brno pokračuje v představovaní posil pro novou sezonu. A podruhé v rámci offseason zalovili v kádru úřadujících mistrů České republiky z Ostravy, když se domluvili na kontraktu s Jihoafričanem Tylerem Smithem.

Smith byl před minulou sezonou pro většinu českých fanoušků neznámým hráčem, ale do soutěže pak vlétl jako velká voda. V základní části ve dvaceti utkáních zaznamenal pálkařský průměr .457, což byl druhý nejlepší výkon v lize. V dalších statistikách mu již patřilo první místo – 2.0 oWAR, .594 OBP, .771 SLG a 1.365 OPS. V Nadstavbě a playoff pak měl na svém kontě nejvíce třímetových odpalu (3). Hroši tak v jeho osobě získali prověřeného a velmi kvalitního pálkaře, což potvrdil pro klubový web trenér John Hussey: „Z podpisu Tylera nemůžeme být šťastnější. Sledovali jsme ho v letošní sezóně a přesně víme, co v něm dostaneme. Kvalitní v obraně, explozivní na pálce, a především velký leader na hřišti, což z něj dělá skvělý vzor pro naše mladé infieldery.“

Pro fanoušky Arrows bude možná zklamáním, že se Tyler domluvil s konkurenčním týmem, ale Jihoafričan své rozhodnutí vysvětlil svou touhou po poznávání. „Letošní rok jsem si moc užil a chtěl bych dál poznávat Česko. Proto je podle mě nejlepším místem Brno a jsem rád, že jsme se klubem dohodli,“ řekl pro web hrosibrno.cz.

Při pohledu na letošní statistiku oWAR, kterou přináší web baseball-stat.cz, je zřejmé, že Hroši Brno budou mít ve svém středu hned tři hráče z TOP 6. Pokud by si své rozhodnutí opustit A-tým rozmyslel Michal Ondráček, tak by síla týmu na pálce výrazně stoupla. Bude to Hrochům stačit na postup do semifinále?

oWAR 2021

PořJménooWAR
1.Smith Tyler (ARR)2.0
2.Vykoukal Michael (ARR)1.9
3.Čech Petr (ARR)1.7
4.Minařík Marek (TEM)1.6
5.Mužík Martin (HLU)1.6
6.Croce Kellen Winslow (HRO)1.6
7.Ondráček Michal (HRO)1.5
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..