ČeskoMB

EXL: Tempo hlásí dvě posily z Kotlářky

Pád Kotlářky Praha do druhé nejvyšší soutěže dával tušit, že mnoho jejich hráčů bude mít možnost hrát i nadále Extraligu. Již nyní je jasné, že se tak stane i trojice z nich. Po oznámeném hostování Lukáše Ercoli v Hroších, uvidíme další dva hráče v dresu pražského Tempa.

Tempo o víkendu oznámilo, že ulovilo do svých řad dvojici Filip SmolaOndřej Blažka. Prvně jmenovaný do Tempa přímo přestupuje. Druhý naopak přichází na hostování. Čtyřiadvacetiletý reprezentant Filip Smola by se tak měl v Extralize objevit po roční pauze, kterou strávil hraním a studiemi ve Spojených státech. Tam odcházel po velmi dobré sezoně, když v roce 2020 měl v dresu Kotlářky pálkařský průměr .347 a OBP dokonce .500. Zkušenosti z USA by také měli zvednout kvalitu defenzívy Tempa ve vnitřním poli.

Naopak Ondřej Blažka bude žádanou posilou do vnějšího středního pole, kde se v minulém roce střídali zejména Matěj BužgaAleš Nepomucký. Ti ale měli dle serveru baseball-stat.cz WAR v základní části -0.1 resp. 0.2. Ondřej Blažka v Kotlářce 1.1, takže pokud potvrdí své dobré výkony i v dalším roce, tak může Tempu dopomoci k bojům o medaile.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  Baseballisty SaBaTu povede v nové sezóně Kryštof Dupal

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..