ČeskoMB

EXL: Tempo Praha se domluvilo se Štěpánem Dupalem

Pražské Tempo je dalším týmem po Hroších, které je v offseason v představování posil zatím hodně aktivní. Tentokrát Tempo lovilo v pražské Troji, když se domluvilo s odchovance SaBaT Praha Štěpánem Dupalem.

Třicetiletý Štěpán Dupal v kariéře působil pouze ve dvou klubech. Kromě SaBaTu totiž oblékal v pěti sezonách i dres Kotlářky. V Extralize ale má odehrány pouze tři sezony, když většinu kariéry strávil ve druhé nejvyšší soutěži. V nejvyšší soutěži jej Kotlářka využívala spíše na nadhozu a SaBaT naopak na pálce. Dá se však očekávat, že v Tempu bude dostávat hrávat na kopci i v poli.

Na nadhozu má Štěpán Dupal v Extralize celkem 48.2 odházených směn s ERA 2.78 s velmi dobrým průměrem strikeoutů na 9 směn (10.9) a 6 Saves. Z 29 stavů-na pálce v Extralize vytěžil pouze 3 hity, což dělá průměr .103. Že mu ale pálka v rukou nepřekáží ukázal i v sezoně 2019, když měl v 1. lize pálkařský průměr .357. A Tempo již například v Marku Minaříkovi ukázalo, že dokáže z nadhazovače udělat elitního pálkaře.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..