MBOstatní

KBO: Tým KT Wiz získal premiérový titul v Jižní Koreji

Klub KT wiz vstoupil do profesionální baseballové KBO teprve v roce 2015, ale již se může pochlubit prvním titulem v soutěži. Ten navíc získali naprosto dominantním způsobem, když vyhráli základní část a ve finálové sérii pak baseballisty Doosan Bears 4-0 na zápasy.

Poslední krok přidali KT Wiz ve čtvrtek, když vyhráli 8-4. Navíc se v tomto utkání nemohli spolehnout na svou hvězdu Kyung-su Parka, jenž si přivodil ve třetím duelu zranění lýtkového svalu, které mu předčasně ukončilo sezonu. Sedmatřicetiletý baseballista ale zůstal s týmem po skončení čtvrtého zápasu si mohl užívat radost z titulu přímo na hřišti podepírajíc se o berle. Kromě zlaté medaile si odnesl také cenu pro nejužitečnějšího hráče Korean Series

Doosanu nepomohlo ani to, že ve třetím utkání postavili na kopec letos dominantního Ariela Mirandu. Ten sice v pěti směnách předvedl svůj vysoký standard a povolil pouze jeden doběh, ale KT Wiz měli na kopci Odrisamer Despaigneho, jenž nepovolil ani jeden a Bears nakonec prohráli 1-3.

KT Wiz tak po výhrách 4-2, 6-1, 3-1 a 8-4 mohli slavit celkové vítězství v jihokorejské lize.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..