MBMLB

MLB: Střípky z offseason (23.11.2021)

Pojďme se opět po týdnu podívat na to nejzajímavější z dění v nejlepší baseballové lize světa.

Giants si pojistili dva startéry

Nadhazovač Alex Wood zůstane hráče San Francisca. S klubem se totiž domluvil na dvouleté smlouvě v hodnotě 10 milionů amerických dolarů. O rok delší smlouvu obdržel Anthony DeScalfani, který si vydělá 36 milionů. Oba nadhazovači v uplynulé sezoně neuvěřitelně vylepšily své statistiky oproti roku 2020 a byli jedním z důvodů, proč Giants zaznamenali nejlepší základní část v historii klubu. Nyní by chtěli v San Franciscu uspět i v playoff. Podle zámořských médií navíc klub jedná o spolupráci s nadhazovačem Alexem Cobbem, který letos působil v LA Angels.

Angels opět lovili v New Yorku

Vedení Los Angeles Angels se evidentně zaměřilo na hráče, kteří působili v týmu New York Mets. Po Noahu Syndergaardovi totiž podepsali dvouletou smlouvu s relieverem Aaronem Loupem. Ten by si měl v Kalifornii vydělat minimálně 17 milionů dolarů a a klub může na něj uplatnit opci i pro rok 2024. Pokud dokáže Aaron Loup navázat na minulou sezonu, kdy měl ERA neuvěřitelných 0.95, tak to bude pro Angels velké terno.

Cora povede Boston i nadále

Baseballisté Boston Red Sox letos výrazně překvapili svými výkony a po postupu do playoff padli až s Houstonem ve finále Americké ligy. Není proto divu, že vedení klubu je spokojeno s práci manažera Alexe Cory a uplatnilo opci na jeho služby. Díky tomu bude Cora v Bostonu působit minimálně další tři sezony. Zatím má s týmem bilanci 284 výher a 202 proher v základní části. V playoff pak 17-8.

Budou se Athletics stěhovat do Las Vegas?

O možném stěhování klubu z Oaklandu se mluví každým rokem více a více. Nyní se zdá, že klub je k tomuto kroku o něco blíže. Vedení organizace mělo totiž učinit nabídku k odkoupení zatím neznámé parcely v oblasti Las Vegas. Jestli je to jen pokus o nátlak na zastupitele Oaklandu, nebo se jedná o první krok před stěhováním klubu, to ukáže až čas. Osobně si ale myslím, že MLB bude podporovat Athletics, aby se přestěhovali do Las Vegas.

Comeback Player

Jednou z méně významných cen je ocenění pro hráče, kteří udělali největší comeback v uplynulé sezoně. Letos se této pocty dostalo dvojici Trey ManciniBuster Posey. Prvně jmenovaný se totiž dokázal vrátit do ligy po úspěšném boji s rakovinou a nakonec počtvrté v kariéře zaznamenal 20 homerunů. Buster Posey si v minulém roce dal kvůli Covidu pauzu a letos se vrátil ve velkém stylu, když měl pálkařský průměr .304. Bohužel pro fanoušky Giants po sezoně dlouholetý catcher klubu oznámil konec kariéry.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..