MBOstatní

Caribbean Series: Den 2

Druhý den turnaje Caribbean Series nabídl ještě zajímavější podívanou, než úvodní. V překvapivých výkonech navíc pokračují Kolumbijci, kteří již jsou jednou nohou v semifinále.

Kolumbie – Panama 6-5

Kolumbijský mistr měl být dle prognóz nejslabším týmem letošního turnaje, jenže opak je pravdou. Hráči Caimanes předvádí výborný baseball a po dvou zápasech mají na svém kontě dvě výhry. Ta druhá se ale nerodila lehce, když se v závěrečných dvou směnách s Panamou přetahovali o vedení. V důležitých momentech ale Kolumbijci zahráli výborně v obraně, když ve druhém utkání v řadě dokázali zahrát 5 double play.

Jak jsem již zmiňoval, zajímavý byl zejména závěr duelu. Do něj vstupovali oba celky za stavu 4-4. Jenže po odpalu Edgara Munoze šli panamští do vedení 5-4. Pátý doběh jim ale musel potvrdit až videorozhodčí, protože dle vyhlášení na hřišti Kolumbijci zahráli double play a měli jít do útoku. Baseballisty Caimanes ale tento moment nerozhodil a hned první pálkař v dohrávce se dokázal dostat na metu. Po sebeobětovací ulejvce Panama vyměnila nadhazovače, což se ukázalo jako chyba¨. Abdiel Saldana totiž nedokázal zastavit hráče soupeře a po dvou dvojmetových odpalech mohli Kolumbijci slavit walk-off výhru.

Venezuela – Mexiko 5-0

Narozdíl od Kolumbijců patří Mexičané pokaždé mezi favority turnaje. Jenže historicky se mistrům mexické ligy na Caribbean Series až tolik nedaří, když získali pouze 9 triumfů a Mexiko je až třetí nejúspěšnější zemí. Daleko za první Dominikánskou republikou, která jich má 21. A zatím to s týmem z Jalisca, jenž tmaní ligu jako vítěz reprezentuje, vůbec nevypadá dobře. Mexičané prohráli i druhý zápas na turnaji, když proti Venezuele nepředvedli dobrý výkon.

Venezuela se mohla spolehnout na své nadhazovače, kteří povolili pouze 4 hity a nakonec udrželi čisté konto. Navíc na pálce se prosadili všechny opory. Hvězda venezuelské ligy Cade Gotta si připsal 3 hity. Z MLB ostřílení Williams Astudillo a Pablo Sandoval přidali každý po dvou hitech. Kung Fu Panda dokonce svým solo homerunem zvyšoval na konečných 5-0. Venezuela tak získala první výhru na turnaji.

Dominikánská republika – Portoriko 5-3

Poslední zápas hracího dne opět obstarali domácí baseballisté, kteří vyzvali portorického mistra. A Gigantes na soupeře vlétli hned od první směny, když Robisnon Cano třímetovým odpalem zařídil první doběh. Pro druhý jej stáhl Marcell Ozuna. Portoričané tak museli hned od úvodu stahovat ztrátu. Dvakrát se jim povedlo dostat se na rozdíl jediného doběhu, ale domácí dokázali vždy najít rychlou odpověď a rozdíl zvýšili. Robinson Cano nakonec zápas ukončil se třemi RBI.Dařilo se také dalšímu hráči, kterého fanoušci znají z MLB. Ronald Guzman si v utkání připsal 3 hity, 1 doběh a 1 RBI.

Oba startující nadhazovači byli na kopci střídání v průběhu šesté směny a oba shodně povolili 4 hity. Domácí Raul Valdes k tomu přidal 1 metu zdarma, 5 strikeoutů a 1 umožněný doběh. Hostující Eric Stout měl podobná čísla, když rozdal 2 mety zdarma, 6 striekoutů a umožnil dva doběhy.

Po dvou zápasech mají Dominikánci již dvě výhry a s největší pravděpodobností si zajistí postup do semifinále. V mnohem horší pozici je portorický mistr, který ještě ani jednou nevyhrál a pokud chce pomýšlet na semifinále, tak musí v další utkáních vítězit.

Aktuální tabulka

TýmGWLDif
Kolumbie22 00.00
Dominikánská rep.22 00.00
Venezuela2111.00
Panama2111.00
Portoriko2 022.00
Mexiko2 022.00
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..