MBNázory

Komentář: Rusko nesmí hrát na letošním PBT. Pozvěme Ukrajinu

Nikdy bych si nemyslel, že jednou budu psát tento komentář. Bohužel situace z posledních hodin mi nedává jinou možnost a těmito slovy si dovolím vyjádřit své přání.

Předpokládám, že mezi čtenáři se nenajde nikdo, kdo by nevěděl o ruském útoku na Ukrajinu. Válka, která je již za humny se dotýká nás všech a myslím, že nyní je na čase, abychom i my prokázali solidaritu s napadenou zemí. Letos na Pražském baseballovém týdnu měla obhajovat prvenství ruská reprezentace. V této chvíli je na místě, aby Česká baseballová asociace Rusko na tento mezinárodní turnaj nepozvala.

Kdysi v minulosti jsem psal, že nemám rád vměšování politiky do sportu. Válka již ale není politika a jak se objevilo v komentáři na Facebooku, v roce 1940 by Británie stěží pozvala německé fotbalisty, aby si přijeli na ostrovy zahrát přátelský zápas. Bohužel Rusko je v této chvíli agresor a ohrožuje také nás. Ze strany baseballové komunity to je to nejméně, co můžeme jejich směrem vzkázat. Zároveň by bylo nesmírně vstřícným gestem, kdybychom na PBT pozvali baseballisty Ukrajiny.

Budeme mít jako komunita dostatek vůle a odvahy tento krok udělat? Byl bych rád, kdyby to tak bylo. Čím dříve, tím lépe.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..