MBOstatní

Ve finále Caribbean Series si zahrají Dominikánci a Kolumbijci

Ve středu se odehrály oba semifinálové zápasy Caribbean Series a ty nám přinesly zejména dva fantastické výkony nadhazovačů. Ti se výrazně postarali o to, že jejich týmy si zahrají ve finále turnaje.

Kolumbie – Venezuela 8-1

V prvním semifinále deptal zkušené hráče Venezuely Elniery Garcia. Ten až do sedmé směny mohl pomýšlet na no-hitter. O ten jej ale připravil svým odpalem Balbino Fuenmayor. V té chvíli již ale jeho tým vedl 8-0, když všechny doběhy Kolumbijci stáhli v první polovině utkání. Zlomovým momentem byl třímetový odpal Carlose Arroyi ve druhé směně, kterým vyčistil obsazené mety a ze stavu 0-0 bylo rázem 3-0 pro Kolumbii. Ta si tak poprvé v historii zahraje ve finále tohoto prestižního turnaje.

Dominikánská republika – Mexiko 2-1

Pokud v prvním utkání Garcia mohl pomýšlet na no-hitter, tak v druhém semifinále jsme nebyli daleko od Perfect Game. Nadhazovač dominikánského mistra Tyler Alexander (jinak hráč Detroit Tigers) nepustil na metu ani jednoho pálkaře celých 8 směn. Směřoval k tomu, aby se stal prvním nadhazovačem bohaté historie turnaje, jenž by dosáhl Perfect Game. Naneštěstí pro něj devátou směnu otevřel Isaac Rodriguez dvoumetovým odpalem a Perfect Game se rozplynula. A málem i vedení Dominikánců. I tak však Alexander, který byl okamžitě střídán, předvedl nejlepší výkon startujícího nadhazovače v historii turnaje.

Domácí hráči v deváté směně bránili hubené vedení 2-0. A Mexičané nebyli daleko od vyrovnání. Zmíněný Rodriguez totiž dokázal doběhnout pro doběh a se dvěma outy měl mexický tým stále běžce ve skórovací pozici na druhé metě. Naštěstí pro domácí si ale closer Juan Minaya dokázal poradit s Jesusem Quirozem a duel dovedl do vítězného konce. Dominikánci si tak opět zahrají ve finále, jehož první nadhoz je naplánovaný na dnešní půlnoc středoevropského času.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..