ČeskoMB

Juniorská reprezentace po výhrách nad Austrálii a Japonskem jde do semifinále

Fantastické zprávy přichází poslední dva dny z Portorika. Reprezentace do osmnácti let totiž dokázala po dalších dvou výhrách postoupit do semifinále, ve kterém vyzve IMG Akademii z USA.

Po dvou slunečných dnech se počasí v Portoriku zhoršilo, což značně ovlivnilo zbylé dva duely českého výběru. Jak zápas proti Austrálii, tak také proti Japonsku se natáhl do dvou dnů. Nakonec to ale pokaždé skončilo dobře po svěřence Petra Čecha.

Proti Austrálii začali Češi velmi dobře, když po dvou směnách vedli 3-0. Bohužel rozjetý tým zastavil déšť a duel se pak dohrával ve středu. Nakonec z toho bylo pořádné drama s lepším koncem pro Česko, které vyhrálo 8-7.

Díky tomu tak Češi věděli, že pokud porazí v posledním utkání základní skupiny A Japonsko, tak postoupí do semifinále. A také tento duel zvládli junioři mnohem lépe, když zvítězili 9-4. Také toto utkání se protáhli do dvou dní, když po tom prvním vedli Češi po čtyřech směnách 8-4. Toto vedení již ve čtvrtek udrželi a navíc sami ještě přidali jeden doběh. Japonci tak poznali hořkost prohry až v posledním utkání ve skupině a po prohře skončili až na třetím místě.

Češi tak ve skupině skončili na druhém místě a v semifinále na ně čeká ve čtvrtek od 21:00 (CET) americký výběr, který zatím na turnaji neprohrál.

Tabulka skupiny A

  1. Portoriko 3-1
  2. Česko 3-1
  3. Japonsko 3-1
  4. Mexiko 1-3
  5. Austrálie 0-4
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..