ČeskoMB

Česká reprezentace odehrála v úterý první přípravný zápas

Výběr nového reprezentačního kouče Pavla Chadimu basolvuje tento týden přípravný kemp na Tenerife. Jeho součástí by mělo být také pět přípravných duelů. Ten první sehráli Češi v úterý proti Francii.

Češi vstoupili do utkání s Tomášem Duffkem na kopci. Ten odházel 3 směny, ve kterých Francouzům nepovolil ani jeden doběh. NaopakČeši se dokázali dostat do vedení hned v úvodní směně, kdy po odpalu Matěje Menšíka doběhl na domácí metu Jakub Kubica.

Skóre 1-0 vydrželo až do páté směny, kdy se v dohrávce opět prosadili Češi. Zásluhou solo homerunu Mareka Krejčiříka vedli již 2-0. Jenže v posledních dvou směnách nastavili bodové hody. Premiéra Jakea Rabinowitze v českém dresu přinesla Francouzů tři doběhy a vedení v utkání v šesté směně. V dohrávce ale Češi odpověděli stejnou mincí a do poslední směny se šlo za stavu 5-3 a navíc s uplatněním pravidla pro nastavení s běžci na metách (přeci jen je to příprava).

Francie toho dokázala bohatě využít a i díky grand slam homerunu Bastiena Dagneuna odskočila do vedení 10-5. Jenže Češi v dohrávce zabrali a postupně snižovali náskok soupeře, aby pak Martin Červenka tříbodovým homerunem vyrovnal.

Fan Club Baseball Czech

Volné uskupení lidí podporující české baseballové reprezentace ⚾️??.

Samozřejmě v přípravě o výsledky tolik nejde a týmy šetří své nadhazovače, takže nekteré směny se nedohrály na plné tři outy. I tak je ale potěšující vidět, že si reprezentace i pod novým trenérem věří a dokáže bojovat až do samotného závěru. Svěřence Pavla Chadimu nyní čekají další dva duely s Francií a pak přidají dva s domácím klubem Tenerife Marlins.

   1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
 Francie 0 0 0 0 0 3 7      10 10 2
 Česko 1 0 0 0 1 3 5      10 9 0
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..