MBMLB

MLB se vrací! Hráči a majitelé se domluvili!

Předlouhé čekání skončilo. Lockout nejlepší baseballové ligy světa je u konce. Hráči a majitelé klubů se totiž dle zámořských médií domluvili na nové Kolektivní smlouvě.

V 99 den lockoutu hráči přikývli na nabídku, kterou jim předložili majitelé. To znamená, že nový začátek soutěže by tak měl být 7. dubna. Každopádně se dá očekávat, že i letos týmy odehrají plnou várku 162 utkání v sezoně, když rozpis dozná částečných změn. Zároveň by se již v pátek měli první hráči hlásit v přípravných kempech a brzy by se mohly rozehrát zápasy Spring Training. S podpisem nové Kolektivní smlouvy můžou týmy začít opět podepisovat volné hráče a čekají nás týdny nabité spoustou novinek.

Pokud jde o samotnou Kolektivní smlouvu, tak na její podrobnosti si musíme počkat. Dle zpráv, které ale prosakovaly ze zámoří, se můžeme těšit na zavedení univerzálního DH v Národní lize, více týmuů v playoff a podobně. Všechny změny vám před startem sezony přineseme v extra článku. I tka obě strany ještě budou jednat o mezinárodním amatérském systému a přímé kompenzaci draftu, kde si dali deadline až do 25. července.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..