ČeskoMB

EXL: Draci stále vítězně. Arrows ukončili sérii proher

V pátek se rozehrálo další kolo baseballové Extraligy večerními zápasy v Ostravě a v Brně. V obou případech se z výhry radovaly domácí týmy.

Arrows na svém hřišti přivítali baseballisty Eagles Praha a v zápase potřebovali ukončit dlouhou sérii proher. Na kopec proto postavili Aleca Lemmona a ten jim výborným výkonem dal šanci na výhru. Lemmon celkem odházel 6 směn, ve kterých povolil tři doběhy a rozdal 12 strikeoutů. Naopak domácí pálkaři se proti Albertu Pražákovi, jenž začínal za Eagles, prosadili mnohem více. Již ve druhé směně obsadili plné mety, aby pak po metě zdarma pro Kubicu a dvou dvoumetových odpalech Malíka s Greplem vedli již 5-0.

Hosté si první doběh připsali až ve čtvrté směně zásluhou solo homerunu Martina Červenky. Jenže pokaždé, když se bodově Eagles domácím přiblížili, tak Arrows dokázali vzápětí odpovědět. Na pálce se dařilo zejména Matyáši Kozlovi, který Arrows táhl čtyřmi úspěšnými odpaly a jeden míč poslal až za plot. Domácí nakonec stáhli 12 doběhů a v zápase zaznamenali 16 hitů, což je u pálkařského hlediska jejich nejlepší výkon sezony.

   1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
 Eagles Praha 0 0 0 3 0 0 1 0 1   5 6 3
 ARROWS Ostrava 0 5 0 1 0 1 5 0 –   12 17 2

YD Baseball Arena v Brně hostila městské derby mezi domácími Draky a hostujícími Hrochy. Oba celky vsadily na české startéry a fanoušci tak mohli vidět na kopci Filipa Čapku a Jakuba Bílka. Ti dokázali udržet úvodní směny na nule a první doběh byl k vidění až ve třetí směně. Postaral se o něj svým odpalem Petr Čech.

Draci se poprvé prosadili až v dohrávce čtvrté směny, kdy Tomáš Chadim dvoubodovým homerunem otočil skóre v jejich prospěch. O směnu později domácí opět vyvinuli tlak na Bílka a Hroši jej stáhli ze hry. Poprvé v této sezoně šel na kopec Australan John Hussey. Ani on ale nedokázal okamžitě zastavit dračí pálku a domácí tak odskočili o další tři doběhy.

Hned z dalšího útoku se Hroši dostali do slibné pozice, když zaplnili mety bez outu. Nakonec však z této šance stáhli pouze 2 doběhy, což byly nakonec jejich poslední body v zápase. Závěr duelu již pak zvládl Václav Tauš na kopci Draků na výbornou a hostům další doběhy nepovolil. Draci tak natáhli sérii neporazitelnosti již na 13 zápasů.

   1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
 Cardion Hroši Brno 0 0 1 0 0 2 0 0 0   3 5 1
 Draci Brno 0 0 0 2 3 0 0 1 –   6 10 0
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..