ČeskoMB

EXL: Hráči třetího týdne jsou Martin Pernička a Luis Rengel

Po třetím extraligovém týdnu známe další dvě nová jména, která si letos odnesou ocenění pro nejlepší hráče týdne. Tentokrát jsou to Martin Pernička z brněnských Draků a Luis Rengel z kádru Techniky Brno.

Pro jednadvacetiletého Perničku je to první ocenění hráče týdne v jeho kariéře. V sérii proti Arrows dokázal zaznamenat 7 úspěšných odpalů a stáhnout 4 doběhy. Kromě toho zaznamenal svůj první homerun v české Extralize. Díky tomu vylepšil své WAR již na 0.9, čímž se posunul na první místo mezi Draky a celkově třetí v Extralize. Díky vítězství Perničky se tak Draci stávají prvním týmem této sezony, který má minimálně dva vítěze v této anketě.

Nejlepším nadhazovačem extraligového týdne se stal Luis Rengel již podruhé v kariéře. Poprvé se mu to povedlo ve čtvrtém týdnu loňské sezony, kdy ještě oblékal dres Olympie Blansko. Tentokrát Regnel nadchl fanoušky svým výkonem proti Tempu, kdy strávil na kopci 9 směn, ve kterých povolil pouze jeden doběh a rozdal celkem 17 strikeoutů. Od roku 2016 se podobný výkon v dresu Techniky povedl pouze Joe Riverovi v sezoně 2018. Rengel tím překonal i svůj nejlepší výkon v Extralize na jedno utkání, když v minulém roce ve dvou zápasech hodil po třinácti strikeoutech.

Přehled jednotlivých vítězů

TýdenHráč TýdneTýmNadhazovač TýdneTým
1.Martin ČervinkaDraci BrnoJames BoyceSokol Hluboká
2.Martin ČervenkaEagles PrahaOndřej SatoriaArrows Ostrava
3.Martin PerničkaDraci BrnoLuis RengelTechnika Brno
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..