College BaseballMBOstatní

College Baseball: Chlupova NGU postoupila do Světové Série

V minulém roce si do Světové série NCAA Divize I vybojoval postup Vojtěch Menšík s NC State. Tentokrát se v Divizi II může z postupu radovat Marek Chlup. Naopak jarní sezona smolně skončila pro Daniela Padyšáka.

Baseballisté North Greenville potřebovali k postupu na turnaj nejlepších týmů Divize II NCAA dvakrát porazit Columbus State. Hned první utkání ukázalo, že NGU nic jednoduché nečeká. I když se dostala do vedení 2-0, tak v závěru musela dotahovat 3-6. To se nakonec povedlo a zápas šel za stavu 6-6 do nastavení. V něm měli hráči NGU k dispozici dohrávku, kterou začínal Marek Chlup (1/5, 2 R) na pálce. Ten si dokázal díky chybě obrany dostat na metu, aby pak ukradl druhou metu, z které pak doběhl pro vítězný bod.

Naopak v druhém duelu se podobný kousek povedl Columbusu. Ten ještě před dohrávkou deváté směny prohrával 1-3, ale tříbodovým walk-off homerunem Boutona poslal sérii do rozhodujícího třetího utkání. To se rozehrálo o hodinu později a hned od první směny bylo v réžii NGU. Ta totiž v úvodní směně stáhla 6 doběhů a vedení si v klidu hlídala až do konce duelu. Nakonec z toho byla výhra 13-3, na niž se Marek Chlup podílel dvěma hity a 2 doběhy. North Greenville tak po tomto vítězství postupuje do Světové série druhodivizních univerzitních týmů. To začíná 4. června v Severní Karolíně. Otázkou je, jestli bude na soupisce NGU figurovat i Marek Chlup. Ten je totiž letos mezi vybranými hráči pro MLB Draft League, která začíná o dva dny dříve.

CSU ztratila postup až ve finále konference

Univerzita Charleston Southern nebyla před začátkem konferenčního turnaje favoritem. Nejenže do něj vstupovala až jako pátý nejlepší tým, ale do jeho finále postoupila naposledy v sezoně 2000. Jenže to se mělo letos změnit. V prvním kole CSU přehrála High Point vysoko 14-3 a postoupila do utkání proti favorizované univerzitě Campbell. Do tohoto utkání postavili trenéři na kopec Daniela Padyšáka. Ten soupeři povolil ve čtyřech směnách pouze 2 doběhy a nasměřoval svůj tým k překvapivé výhře 7-6. CSU tak i nadále zůstala ve vítězné části pavouka. V dalším kole na ni ale čekal druhý tým základní části USC Upstate. Proti němu ale hráči CSU nezaváhali a po výhře 11-4 na ně po více než dvaceti letech čekalo finále konference Big South.

Psali jsme...  EXL: Extraliga starts. Will someone beat Draci for the title?

V něm opět narazili na Campbell, kterou přehráli ve druhém kole turnaje. Jenže hned v první směně Campbell šesti doběhy určil ráz duelu a nakonec zvítězil 10-6. To znamenalo, že se oba týmy utkají ještě jednou a vítěz si zajisti postup do regionálního turnaje. Bohužel pro CSU byla univerzita Campbell nad jejich síly, když zvítězila těsně 3-2 a její hráči tak mohli slavit postup do další fáze. Pro hráče Charleston Southern tak sezona skončila.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..