MBOstatní

EU: Jiří Vavruša zaznamenal první výhru v rakouské lize

I v dalším víkendu se v evropských soutěžích představili čeští nadhazovači. Nejvíce se tentokrát dařilo Jiřímu Vavrušovi v rakuské lize.

V německé Bundeslize byl k vidění velký šlágr mezi Guggenbergerem a Heidenheimem. První zápas vyhráli Legionäre 3-2 a ve druhém stejným výsledkem vyhrál Heidenheim. Za Legionäre naskočil do druhého utkání jako střídající nadhazovač Jan Tomek. Ten šel do hry v sedmé směně za nepříznivého stavu 1-2. Nakonec ve třech směnách povolil pouze jeden doběh, ale ani to jeho týmu k výhře nepomohlo.

V rakouské Bundeslize opět nastoupil také Jiří Vavruša v dresu ASAK Athletics. Tentokrát šel do ry jako startující nadhazovač a předvedl velmi dobrý výkon, když v sedmi směnách povolil pouze jeden doběh a nakonec si do statistik připsal výhru. Nedařilo se mu už tolik na pálce, když si ze čtyř startů na pálce nepřipsal ani jeden hit.

Již tradičně se v italské Serie B v dresu Milána 1946 představil David Mergans. Ten šel tradičně do hry jako střídající nadhazovač, když v sedmé směně za stavu 8-2 nahradil Ernesta Garavita. Mergansovi se nakonec povedlo utkání dotáhnout do vítězného konce, ačkoliv pálkaři Piacenzy proti němu v deváté směně stáhli dva doběhy. Po pěti odehraných utkáních má tak český nadhazovač ERA 4.70.

Češi v akci:
Jan Tomek – 3 IP, 2 H, 1 R, 1 ER, 0 BB, 3 SO
Jiří Vavruša – 7 IP, 2 H, 1 R, 1 ER, 2 BB, 4 SO – 4 AB, 0 H
David Mergans – 3 IP, 2 H, 2 R, 1 ER, 3 BB, 4 SO

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..