ČeskoMB

EXL: Hroši vrátili Drakům prohru. Tempo uspělo v doubleheaderu

Čtyřmi zápasy pokračovala v sobotu nadstavbová část Extraligy TOP 6. Po nich máme pouze dva týmy, které mají v kolonce proher nulu. Naopak Třebíč a Eagles na první výhru v TOP 6 stále čekají.

Tempo Praha – Třebíč Nuclears 11-2 a 8-4

Pražské Tempo obhajuje v TOP 6 druhou příčku ze základní části a rozhodně již nikdo jeho hráče nepovažuje za outsidera nadstavby. Potvrdit to Pražané mohli již v prvním dvojzápase proti Třebíči. Navíc v prvním utkání i v přímém přenosu České Televize. Do něj vstoupili velmi dobře, když se v úvodní směně dostali do vedení 2-0. Třebíč ale z následujícího útoku dokázala po odpalech Robina Vávry a Jaylyna Williamse vyrovnat. V té chvíli asi baseballisté z Vysočiny netušili, že to jsou jediné doběhy, které v zápase stáhnou.

Vyrovnaný stav vydržel do dohrávky páté směny. V ní poslal Marke Minařík Tempo dvoubodovým homerunem do vedení. O směnu později na něj navázal tříbodovým homerun Keibert Petit a Tempo si tak připsalo pohodovou výhru.

Na ní mohli domácí navázat o chvíli později v dalším utkání. A také se jim to povedlo, když si rozhodující náskok vybudovali v první polovině duelu. Skóre tentokrát otevřel tříbodovým homerunem Marek Minařík v dohrávce třetí směny. Od té doby již domácí vedení nepustili. Jake Rabinowitz na kopci jim dal 8 směn, ve kterých povolil pouze 4 doběhy. Poslední směnu dotáhl Anthony Fell. Tempo tak vstoupilo do TOP 6 nejlepším možným způsobem, když vyhrálo první dva duely série. Ta bude pokračovat třetím utkáním v neděli na Vysočině.

Eagles Praha – Arrows Ostrava 5-8

Po páteční prohře měli Eagles Praha v sobotu šanci na reparát. Také do tohoto utkání vstoupili pořádně nabuzeni a po dvou směnách již vedli 4-0. Jenže Arrows stačila jedna směna, aby utkání vyrovnali. V páté směně pak poslal ostravské do vedení Mathias Schwarzinger, jenž stáhl dva doběhy. To se ukázalo jako rozhodující, protože Eagles ve zbytku zápasu dokázali odpovědět pouze solo homerunem Martina Červenky. Arrows tak dokázali vyhrát i druhé utkání v TOP 6 a zdá se, že před Pohárem Mistrů se jejich forma zvedá. Navíc mají k dispozici ještě nedělní dohrávku před vlastními fanoušky.

Draci Brno – Hroši Brno 4-7

Již v pátek Hroši ukázali, že mají dostatečnou kvalitu, aby dokázali výrazně potrápit vítěze základní části. A v sobotu své kvality jen potvrdili, když Drakům prohru vrátili. Velkou měrou se o to postaral Lukáš Ercoli na kopci, který letos prožívá nejlepší sezonu v kariéře. Tentokrát vydržel na kopci 6 směn, ve kterých povolil pouze 3 doběhy a rozdal 9 strikeoutů. Na jeho výkon pak navázal Lukáš Hlouch, který ve zbytku duelu povolil pouze jeden doběh a do statistik si připsal Save.

Drakům k výhře nepomohli ani dva homeruny Eugene Heldera. Trápil se také jejich bullpen, když Jan Nebenführ musel ze hry po dvou outech a rozdanými čtyřmi metami zdarma. Paradoxně nejlepší výkon předvedl při své extraligové premiéře devatenáctiletý Dominik Polgár, jenž v 1.1 odházených směnách nepovolil ani jeden doběh. O vítězi této série se tak rozhodně v neděli na hřišti Hrochů.

Aktuální pořadí:
Arrows Ostrava 2-0
Tempo Praha 2-0
Hroši Brno 1-1
Draci Brno 1-1
Třebíč Nuclears 0-2
Eagles Praha 0-2

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..