ČeskoMB

ASG22: Walkoff homerun Matěje Menšíka rozhodl zápas ve prospěch národního týmu

Po roční pauze se fanoušci českého baseballu dočkali dalšího utkání největších hvězd Extraligy, kteří vyzvali reprezentační výběr manažera Pavla Chadima.

Oba celky pojaly tento zápas velmi zodpovědně a rozhodně se nejednalo jenom o obyčejnou exhibici. Že to budou mít reprezentanti složité ukázal hned první pálkař utkání Jaylyn Williams, jenž odpálil solo homerun.

V dohrávce druhé směny dokázal národní tým odskočit do vedení 2-1, když Arnošt Dubový otevřel směnu třímeotvým odpalem, jehož pak stáhl Marek Minařík. Pálkař Tempa pak o chvíli později doběhl pro druhý doběh.

V další půlsměně ale Tyler Smith solo homerunem vyrovnal. V dohrávce ale reprezentace odpověděla stejnou mincí, když miláček hlubockého publika Martin Mužík zařídil třetí doběh. Ve čtvrté směně pak národní tým přidal další dva doběhy a rozdíl ve skóre tak činil tři doběhy.

Výběr Extraligy však i na toto vedení národního týmu dokázal odpovědět vyrovnáním v páté směně, kdy měl dokonce obsazené všechny mety s dvěma outy. Nakonec ale byl Kellen Croce strikeout. Hned v dohrávce směny reprezentace dokázala opět odskočit do vedení, když finalista Homerun Derby Martin Červenka odpálil solo homerun. Martin Pernička pak v stejné půlsměně stáhl pro sedmý doběh Martina Mužíka.

V šesté směně se o dramatický závěr postarala dvojice mladých pálkařů v dresu výběru Extraligy. Jakub WinklerMilan Prokop. O chvilku později pak Ryan Johnson tříbodovým homerunem poslal extraligový výběr podruhé v utkání do vedení.

V dohrávce sedmé směny byl výběr Extraligy jeden out o vítězství. Jenže s dvěma běžci na metách se postavil do pálkařského boxu Matěj Menšík a tříbodovým walkoff homerunem zajistil reprezentaci těsnou výhru.

   1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
 Výběr EXL 1 0 1 0 3 5 0     10 10 4
 Česko 0 2 1 2 2 0 3     11 11 0
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..