ČeskoMB

Dešťové drama s Bonnem nakonec Arrows prohráli v poslední směně

Dvě hodiny po předčasném konci prvního utkání vstoupili Arrows do druhé zápasu na Poháru Mistrů. Nakonec na hřišti a v dugoutu strávili více než 6 hodin. Utkání bylo totiž třikrát přerušené kvůli dešti, přičemž nejdelší z pauz trvala více jak dvě hodiny. Domácí Bonn měl totiž evidentní snahu odehrát alespoň jeden duel, aby pak nemusel ve čtvrtek hrát až 3 zápasy.

Arrows dokázali uspět hned v první směně, kterou započal Radim Novotný dvoumetovým odpalem, aby pak doběhl pro první doběh Arrows na turnaji. V dohrávce ale dokázali domácí proti Alecu Lemmonovi vyrovnat. Americký nadhazovač vydržel na kopci pouze do prvního přerušení, aby jej pak nahradil Matěj Satoria.

Vyrovnaný zápas nabídl drama až do úplného závěru. Do deváté směny totiž oba kluby šly za vyrovnaného stavu 2-2. Jenže Arrows v poslední směně dokázali zásluhou výborné práce Jakuba Kubici odskočit do vedení 3-2 a před dohrávkou měli na dosah výhru.

Do dohrávky ostravští trenéři proto poslali na kopec Ondřeje Satoriu, aby duel uzavřel. Jenže reprezentační nadhazovač tento úkol nezvládl. Domácí proti němu nejdříve obsadili všechny mety bez outu, aby pak Vincent Ahrens odpálil walk-off grand slam homerun. Ostrava tak navzdory velmi sympatickému výkonu musí skousnout hořkost velmi kruté prohry. Pro mladé hráče to je ale neocenitelná zkušenost.

Ve čtvrtek od 12:30 navíc na Arrows čeká jeden z favoritů na celkové vítězství nizozemský Neptunus. Ostrava jej musí porazit, pokud by chtěla postoupit do semifinále a zároveň musí doufat v příznivý vývoj dalších zápasů.

8.6.22123456789RHELOB
 Arrows Ostrava 1 0 0 0 0 0 0 1 1 3 4 3 3
 Bonn Capitals 1 0 0 0 0 0 1 0 4 6 11 0 11
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..