ČeskoMB

PBT: V dešťové loterii Češi těsně podlehli Španělsku

Souboj o první místo ve skupině A mezi Českem a Španělskem ovlivnilo počasí. Kvůli dešti začal zápas o hodinu dříve, než bylo plánováno a nakonec se ani neodehrál plný počet směn. Stejně se tak tento rok kvůli dešti neuskutečnilo Homerun Derby.

Češi proti osmnáctinásobným medailistům z Mistrovství Evropy začali odvážně a již v úvodní směně je poslal do vedení úspěšným odpalem Martin Červenka. Na to ale Španělé odpověděli hned z dalšího útoku a dokázali vyrovnat.

Od této chvíle to byl spíše souboj nadhazovačů, když na kopci českého týmu předváděl velmi dobrý výkon Jeffrey Barto. Ten v prvních pěti směnách povolil pouze jeden doběh. Španěl Jorge Babloa nakonec nevydržel na kopci ani pět celých směn. V dohrávce páté směny na něj totiž čeští pálkaři vyvinuli velký tlak a dokázali se dostávat na mety. Španělé tak vystřídali muže na kopci a Češi nakonec z této příležitosti vytěžili pouze jeden doběh.

Španělé české hráče za to potrestali hned v následující směně, když Lesther Galván odpálil dvoubodový homerun a poslal svůj tým do vedení. To nemuselo baseballistům z Pyrenejského poloostrova vydržet dlouho. Češi v dohrávce směny opět zabrali na pálce a dokázali obsadit všechny mety. Bohužel pro ně ani tentokrát z toho alespoň vyrovnávající doběh nebyl.

To se nakonec ukázalo jako klíčové, protože v průběhu sedmé směny se nad hřiště v Praze přihnali bouřkové mraky a utkání muselo být za stavu 3-2 pro Španělsko předčasně ukončeno.

Češi tak ve skupině A skončili na druhém místě a v semifinále v sobotu od 10:30 narazí na jednoho z favoritů turnaje celek Hakusoh Globetrotter. Zápasy o bronz a finále jsou pak naplánovány na 16:00 resp. 18:30.

   1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
 Španělsko 0 1 0 0 0 2       3 7 1
 Česko 1 0 0 0 1 0       2 7 0
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..