ČeskoMB

EXL: Třebíč Nuclears končí na 5. místě. Arrows mají negativní rekord

Pouze dva zápasy byly potřeba k tomu, abychom poznali, kdo letos skončí na pátém místě. Z toho se nakonec radují baseballisté Nuclears, kteří se radují z historického úspěchu.

Nuclears přitom v sérii o konečné páté místo narazili na obhájce loňského titulu z Ostravy. Arrows také začali lépe, když se v prvním utkání ujali vedení 2-0 po dvou směnách. Jenže ve třetím inningu našli Nuclears recept na Aleca Lemmona a ve dvou směnách mu nadělili 6 doběhů. Před dohrávkou deváté směny Nucears vedli 7-4, ael Arrows ještě dokázali závěr zdramatizovat, když stáhli dva doběhy a se dvěma outy měli běžce na třetí metě. Mathias Schwarzinger pak svedl dlouhý souboj na 11 nadhozů s Ryanem Johnsonem, po němž z něj jako vítěz vyšel třebíčský nadhazovač. Nuclears tak vyhráli první duel 7-6.

Ryan Johnson pak zůstal na kopci i pro druhý zápas a nakonec na něm vydržel až do konce. Hostujícím pálkařům totiž nepovolil ani jeden doběh a připsal si tak complete game shutout. Navíc na pálce dokázal stáhnout dva doběhy a jeden homerun. Třebíč tak zvítězila 3-0 a nakonec ovládla sérii 2-0 na zápasy.

Parádním výkonem v tomto dvojzápase se blýskl mladý Adam Veselý, jenž zaznamenal 6 hitů ze 7 at-bat a k tomu přidal i zisk jedné mety zdarma.

Arrows Ostrava po loňském titulu končí až na šestém místě, což je nejhorší výsledek týmu, který obhajoval první místo z předchozí sezony.

O 5 místo:
Arrows Ostrava – Třebíč Nuclears 6-7
Třebíč Nuclears – Arrows Ostrava 3-0
Konečný stav: 2-0 pro Třebíč Nuclears

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  EXL: Barcena táhl Eagles. Dva těsné duely na Vysočině

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..