MBOstatní

Vstupenky na kvalifikaci WBC jsou již v prodeji

V pátek od 11:00 proběhla v Regensburgu tisková konference, na které byl přítomen také viceprezident Major League Baseball Jim Small, jenž má na starosti mezinárodní záležitosti soutěže. Na této konferenci byl představen i systém, jimž proběhnout boje o postup na World Baseball Classic.

Není překvapením, že MLB opět zvolila systém tzv. “double elimination”. Samotný Jim Small na konferenci zmínil, že považuje tento systém na krátkém turnaji za nejspravedlivější. Pro týmy tak pouť na turnaji nekončí jednou prohrou, ale dostanou šanci ještě v opravné části turnajového pavouka.

S šesti týmy v kvalifikaci je jasné, že dva celky budou mít výhodu toho, že budou v pavouku nasazeny a v prvním kole budou mít volno a postoupí hned do dalšího kola. Celkem se tak v šesti dnech odehraje 9 zápasů. Bohužel jsme se nedozvěděli, jestli bude český tým mezi dvojici nasazených. S největší pravděpodobností to ale budou Jižní Afrika a Velká Británie.

Zároveň byly spuštěny stránky pro prodej vstupenek na zápasy kvalifikace v Regensburgu. Ty se pohybují v cenách od 14 Eur na jeden zápas. Vstupenky na celý turnaj se pohybují v rozpětí 78 až 140 Eur.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..