ČeskoMB

Češi porazili Německo a chybí jim jedna výhra k postupu na World Bseball Classic

Pro Česko je v kvalifikaci o postup na World Baseball Classic každý duel klíčový, protože prohra by znamenala konec postupovým nadějím. To ale platilo i pro Německo, které bylo dalším soupeřem svěřenců Pavla Chadima.

Jenže vstup do zápasu nevypadal pro české fanoušky příliš příznivě. Němci se totiž dostali do vedení hned v první půlsměně, když William Germaine odpálil tříbodový homerun. Naštěstí národní tým dokázal rychle odpovědět, když v dohrávce vyrovnali po homerunech Petra Zýmy a Martina Červenky.

V dohrávce třetí směny se dokonce Česko ujalo vedení, když při plných metách trefil německý nadhazovač Martina Mužíka. Němci tak vystřídali nadhoz, ale toho přivítal Arnošt Dubový odpalem, jimž stáhl další dva body.

Po dohrávce čtvrté směny bylo v českém dugoutu o něco veseleji. Matěj Menšík svým odpalem totiž trefil druhou metu a po šťastném odraze doběhl pro bod jeho bratr Vojtěch.

Němci ale v další půlsměně zatlačili na Daniela PAdyšáka, který se navíc přiblížil limitu nadhozů. S jedním outem a obsazenými metami tak přebíral úlohu na kopci Michal Kovala. Češi nakonec byli blízko tomu, aby v této směně udrželi nulu, ale po chybném příhozu Martina Červenky nakonec Němci doběhli pro jeden doběh.

V dalších dvou směnách Michal Kovala dobrým výkonem držel německé pálkaře. V sedmé směně navíc Martin Červenka druhým homerunem v utkání navýšil české vedení na 8-4.

Michal Kovala pak přinesl potřebné outy k tomu, aby si Češi zajistili druhou výhru na turnaji a postup do finále číslo 2. Soupeřem jim bude poražený tým z úterního utkání mezi Španělskem a Velkou Británii.

   1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
 Německo 3 0 0 0 1 0 0 0 0   4 6 0
 Česko 3 0 3 1 0 0 1 0 –   8 8 1
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..