ČeskoMB

Češi zakončili přípravou druhou prohrou se Španělskem

Zajímavý průběh přineslo poslední přípravné utkání českého národního týmu před kvalifikačním turnajem o postup na World Baseball Classic. Češi v něm nakonec prohráli 7-10.

Přitom úvod do utkání vyšel českému celku náramně, když v první směně po sérii hitů a chyb Španělů vedli již 4-0. V dohrávce druhé směny se ale soupeř proti Lukáši Ercolimu chytil a po dvou dvoubodových homerunech z pálky Lestera Galvana a Engela Beltreho bylo vyrovnáno. O směnu později to byl opět Lester Galvan, kdo (již proti Filipu Čapkovi) poslal svůj tým odpalem do vedení 5-4 a následně po odpalu Leo Rodrigueze doběhl pro šestý bod.

Přidejte si náš web jako box na úvodní stránku Seznamu

Přidat na Seznam.cz

V českém dresu se na pálce dařilo zejména dvojici Matěj MenšíkMartin Mužík. První jmenovaný zaznamenal 3 hity a druhý zase dva homeruny. Tím prvním v páté směně vyrovnal na 6-6. Druhý přidal v sedmé směně, ale zařídil ním jenom snížení na 7-10. Španělům se totiž zadařilo v šesté směně proti Davidu Mergansovi, kdy stáhli 4 doběhy a jejich útok skončil dříve, aniž by obrana dokázala zahrát tři outy.

Jake Rabinowitz pak přidal pro český tým dvě směny bez umožněného doběhu. Jeho spoluhráči ale nedokázali žádný bod přidat a národní tým tam poslední přípravný duel nevyhrál.

V sobotu Češi s velkou pravděpodobností nastoupí opět proti Španělsku. Nám nezbývá než doufat, že svěřenci manažera Pavla Chadima svému soupeři dvě prohry z přípravy oplatí v soutěžním duelu.

   1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
 Česko 4 0 0 0 2 0 1 0 0   7 9 1
 Španělsko 0 4 2 0 0 4 0 0 –   10 16 3
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..