ČeskoMB

Arrows Ostrava jsou vítězem Českého baseballového poháru

Finálová série Českého baseballového poháru 2022 má svého vítěze. Jsou jim baseballisté ostravských Arrows, kteří po nepovedené extraligové sezoně vyhráli alespoň pohár.

Arrows v sérii hrané na dvě výhry dokázali lépe zvládnout úvodní duel v Brně, v němž zvítězili 8-5. Hroši opět v tomto duelu vsadili na mladé nadhazovače, když na kopci stáli Matěj NetopilíkViktor Beránek. Tentokrát jim ale tento tah nevyšel a ačkoliv domácí Ostravu přehráli na hity, tak Arrows odjížděli domů z důležitou výhrou.

V neděli pak na Arrows Parku měli domácí výhodu, kterou mohli přetavit v zisk pohárového prvenství. Na kopci opět začali mladí nadhazovači, když Ostrava věřila Matěji Satoriovi a Hroši Jakubu Bílkovi. Stejně jak v prvním utkání to byli znovu Arrows, kdo se ujal vedení a Hroši museli dotahovat ztrátu. Hosty na pálce tahalo zejména duo Petr ČechLukáš Trunkát, které zařídilo 9 hitů Hrochů. Prvně jmenovaný dokonce homerunem ve třetí směně vstoupil do českého Klubu homerunářů.

Arrows opět zaznamenali méně hitů, než soupeř, ale Hroši domácím výrazně pomáhali chybami v obraně. Těch nakonec v tomto zápase udělali šest. V polovině utkání ale Hroši začali výrazně stahovat ztrátu v utkání. Jenže pak se rozházel k dobrému výkonu Boris Bokaj, který v poslendích třech směnách nepovolil ani jeden doběh. Naopak Arrows dalšími třemi doběhy v sedmé směně opět navýšili svůj náskok na konečných 13-9.

Baseballisté Ostravy se tak po posledním outu mohli radovat z letošního prvenství v Českém baseballovém poháru, což jim zaručuje také místenku pro evropské poháry v sezoně 2023. Pro Arrows je to také historicky druhé první místo v této soutěži, když předtím ČBP ovládli v sezoně 2014. Naopak Hroši pohárovou soutěž ještě nikdy neovládli a podruhé v historii končí jako poražený finalista.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..