MBMLB

MLB nakonec v Česku i na Slovensku vysílání MLB.TV povolila

Včera jsme vás na našem webu informovali, že se MLB rozhodla nenabízet živě zápasy postseason na platformě MLB.TV. Tento záměr vydržel přesně jeden zápas. Tlak fanouškovské obce a zřejmě četné žádosti o vrácení peněz ligu přinutili do většiny zemí povolit streamy z utkání.

Ještě první páteční zápas Clevelandu s Tampa Bay ale museli fandové baseballu oželet, protože na platformě MLB.TV jej nebylo možné spustit. Na stránce svítila informace pro mezinárodní předplatitelé: “Živé přenosy nejsou k dispozici mimo Spojené Státy. Archívy budou k dispozici 90 minut po zápase.”

Jenže po několika desítkách minut již byli fanoušci v mnoha zemích na světě schopni spustit si další zápasy živě. MLB mezitím změnila oznámení pro mezinárodní předplatitelé. To doznalo jedné změny, když v něm píše, že Živé přenosy jsou k dispozici ve vybraných zemích mimo Spojené Státy.”

Také twitterový účet MLB Europe pak zveřejnil odkaz seznam zemí, kde bude možné sledovat zápasy playoff živě sledovat na MLB.TV. K naši radosti na něm nechybí Česká republika a Slovensko. Z evropských zemí tak na seznamu chybí Velká Británie, Francie, Německo, Itálie, Nizozemsko a Španělsko. V těchto zemích musí mít fanoušci zaplacené služby místní placené televize, která utkání živě přináší. I proto se pod tweetem objevilo velké množství naštvaných komentářů fanoušků napříč Evropou. Každopádně, buďme připraveni, že příští rok již playoff nemusí být k dispozici na MLB.TV ani u nás. Snad to ale vedení MLB dá vědět mnohem dříve, než pár dní před jeho začátkem.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  EXL: Walkoff Tempa. Třebíč stále na prvním místě

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..