MBMLB

MLB: Yankees jsou posledním postupujícím do ligového finále

Zatímco v úterý začínalo již finále Národní ligy, tak v Americké lize se bojovalo o to, kdo se jej zahraje proti Houstonu. Nakonec si postup zajistili baseballisté New York Yankees.

Cleveland s nejmladším týmem v playoff neměl být pro nabitý tým z New Yorku velkým oříškem. Jenže prognózy v MLB úplně nevycházejí a Yankees museli o postup bojovat až do rozhodujícího pátého utkání. V něm zvítězili 5-1, když jim Giancarlo Stanton v první směně tříbodovým homerunem zajistil klid. Aaron Judge pak o směnu později dalším homerunem v sezoně navýšil vedení již na 4-0. Baseballisté newyorského velkoklubu tak díky tomu mohli po zápase stříkat postupovým šampaňským.

Oslavy ale v New Yorku museli rychle skončit, protože Yankees již ve středu hrají první duel ALCS v Houstonu. Potřetí v posledních pěti letech tak máme finále o vítěze Americké ligy ve stejném složení. V předchozích dvou případech si postup do Světové série zajistili hráči Astros. V roce 2017 dokonce Houston dokráčel až k samotnému titulu, který později devalvovali známé skutečnosti s podváděním. Jenže na soupisce Yankees ve středu najdeme pouze dva hráče, kteří před pěti lety nastoupili do ALCS. Jsou nimi Aaron Judge a Luis Severino.

“Nemůžete být nervózní, když máte tuto příležitost,” řekl novinářům Judge. „Celou sezonu, celý rok, celý život jsem pracoval na tom, abych dostal tyto příležitosti, a musíte si užít každý jednotlivý okamžik. Jen velmi málo lidí dostane tuto příležitost ocitnout se v tak vypjatých situacích, jako je ALCS. Nerad se dívám příliš do minulosti, ale posledních pár let, pokud se chcete dostat do Světové série, musíte projít Houstonem.”

Cleveland končí

Pro Cleveland to letos navzdory vyřazení v divizní sérii byla skvělá sezona. S mladým kádrem podle predikcí měli zůstat za postupovými příčkami. Nakonec ale dokázali projít přes Wild Card series, aby v ALDS vzdorovali Yankees až do pátého duelu. Guardians zradila hlavně produktivita na pálce, když ve čtyřech z pěti duelů (mimo zápas č. 3) měli v situacích s běžci ve skórovacích pozicích tristní bilanci 3-z-30.

“Ve skutečnosti jsme nebyli mimo v žádném utkání,’ řekl Josh Naylor o ALDS. “Ale do budoucna víme, co můžeme očekávat. Víme, jak tyto situace řešit.”

Každopádně Guardians ukázali, že příští sezonu nebudou týmem na odpis, ale je s nimi potřeba vážně počítat v bojích o příčky nejvyšší.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..