MBOstatní

Taiwan Series 2022 vyhrál tým Chinatrust Brothers

Druhý rok v řadě má tchajvanská profesionální liga CPBL stejného mistra. V letošní Taiwan Series totiž prvenství obhájili hráči Chinatrust Brothers.

Brothers se přitom museli do Taiwan Series probojovat ze semifinále, protože vítěz 1. fáze základní části Rakuten Monkeys zakončili s bilanci 70 výher, 46 proher a 4 remíz. Brothers ale skončili v celkovém účtování jen o jednu výhru hůře a jako vítěz 2. fáze měli v závěru sezony také lepší formu, když z posledních 20 utkání prohráli jen čtyřikrát.

V plaoyff pak Brothers předváděli skvělý baseball a ankonec prohráli pouze jednou, když jim ve druhém semifinálovém duelu uštědřili prohru 2-4 hráči Wei Chuan Dragons. Ve finále pak rozjetý tým Brothers zdolal Monkeys 4-0 na zápasy.

“V posledních týdnech to bylo pro naše hráče a trenérský personál docela stresující, ale zvládli jsme to a konečně si můžeme odpočinout,” řekl manažer Brothers Lin Wei-Chu.

Outfielder Brothers Cheng-Hua Yueh se stal ve věku 21 let a 284 dní nejmladším MVP Taiwan Series v historii CPBL, když v 19 zápasech měl čísla .437/.500/.563.

„Tuto cenu chci věnovat svým rodičům,“ řekl Cheng-Hua Yueh. “Bylo to poprvé, co jsem se hrál jako leadoff hitter v Taiwan Series, a soustředil jsem se jen na to, abych se dostal na metu a pomohl týmu.”

Brothers tak podruhé v řadě vyhráli Taiwan Series 4-0 na zápasy a celkově získali svůj devátý titul v historii. Zdá se, že v klubu vybudovali úspěšnou dynastii, protože tým v posledních devíti letech pouze jednou nepostoupil do Taiwan Series. Po šesti druhých místech teď dvakrát Brothers skončili první.

Budou mít nový stadion?

Úspěšné roky také přináší významný přísun do klubové pokladnice. Jen v letošním playoff klub podle tiskové zprávy vydělal 1,84 milionů dolarů na vstupenkách a prodaných suvenýrech. Jejich 4 domácí zápasy playoff navštívilo přes 62 tisíc diváků. Fanoušky Brothers a baseballu na Tchaj-wanu ale s největší rpavděpodobností čeká velká novinka, jak prozradil majitel klubu Jeffrey Koo Jr.

Novináři a insideři z Tchaj-wanu spekulují, že podle zákulisních informací by měl klub koupit 60% podíl ve víceúčelovém krytém stadionu Taipei Dome. Ten by měl nabídnout kolem 40 tisíc míst k sezení. Navíc by se stal prvním krytým baseballovým stadionem na ostrově.

“Fanoušci se více dozví za pár měsíců,” řekl novinářům majitel týmu Brothers.

Taipei Dome site 201911.jpg
By <a href=”//commons.wikimedia.org/w/index.php?title=User:Wpcpey&amp;action=edit&amp;redlink=1″ class=”new” title=”User:Wpcpey (page does not exist)”>Wpcpey</a> – <span class=”int-own-work” lang=”en”>Own work</span>, CC BY 4.0, Link

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..