ČeskoMB

EXL: Podle novináře z MLB bude Martin Červenka hrát za Tempo Praha

V posledních dnech baseballová komunita hodně spekulovala o novém místě působení Martina Červenky v nadcházející sezoně. Nejvíce hlasů v zákulisí zmiňovalo, že by měl Martin Červenka oblékat dres pražského Tempa. Stejnou informaci dnes na svém instagramovém profilu zveřejnil novinář z MLB.com Michael Clair.

Michael je aktuálně v Česku a aktuálně pro MLB točí dokument o českém týmu a jeho úspěchu v kvalifikaci na World Baseball Classic. Ve svým příbězích na Instagramu postupně zveřejňuje fragmenty z natáčení. A v jendom z nich píše o Martinu Červenkovi jako o hráči české reprezetnace a Tempo Praha. Tento příspěvek sdílel také oficiální profil České baseballové asociace.

V zákulisí se již nějakou dobu objevovali informace (a mluvili jsme o tom také v našem podcastu Monday BallCast s Jirkou Vlachem z projektu baseball-stat.cz), že Martin Červenka chce ještě odehrát jednu sezonu se svým kamarádem Markem Minaříkem. Následně je možné, že již nebude pokračovat s baseballem tka aktivně jak doteď (ale to jsou zatím jenom spekulace, nikoliv ověřené zprávy). Každopádně pro Tempo by byl Martin Červenka velkou posilou. Navíc “Barry” prostředí v tomto klubu alespoň částečně zná, protože právě v jeho dresu v patnácti letech poprvé naskočil do zápasu v české nejvyšší soutěži.

Tempo Praha zatím stále čeká na svůj první titul v české Extralize, když zatím nejvýše skončil na stříbrné pozici v sezoně 2003. Tehdy ještě pod názvem Tegola Titans Praha. Jejich šance na jeho získání s příchodem Červenky výrazně stouply.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..