MBMLB

MLB: Correova sága je u konce. Hráč nakonec zůstane v Minnesotě

Tragikomický příběh kolem nové smlouvy Carlose Correy má své rozuzlení. Z původně avizovaných kontraktů se San Franciscem a New York Mets nakonec kvůli neuspokojivým fyzickým testům sešlo a Correa nakonec zůstane v Minnesotě. Tam prošel také lékařskou prohlídkou a jeho smlouva by měla být oficiální.

Sága kolem Carlose Correy čítala více než 20 dní. Vše začalo odvolanou tiskovou konferencí organizace Giants, v niž měli Correu oficiální představit. Jenže to se nestalo a hráčův agent mu vyjednal další smlouvu, tentokrát s New York Mets. Jenže i z té sešlo, protože se lékařům také nelíbilo zranění, které měl v roce 2014 a dodnes má v noze určitou titanovou náhradu. A medici z obou organizací se obávali, že postupem času by mohl mít s touto nohou problémy.

Nakonec se musel Carlos Correa smířit s nabídkou, kterou dostal od Minnesoty, kde po sezoně využil opci na ukončení tříleté smlouvy z jara 2022. Tentokrát ale nedostal tak dlouhý kontrakt, jako v předchozích dvou případech. Jendá se totiž “pouze” o šestiletou smlouvu v hodnotě 200 milionů dolarů. Jejích součástí jsou však opce na další 4 roky, ale ani v případě jejich uplatnění se Correa nepřehoupne přes 300 milionů, což měl garantováno v kontraktech s Mets a Giants. Osm let staré zranění jej nakonec stálo minimálně 45 milionů dolarů. Případně i 150 milionů, pokud by jej začalo značně limitovat v průběhu následujících šesti let a srovnali bychom to s původní nabídkou San Francisca.

Jak sám hráč, tak také jeho agent, nesouhlasili se závěry lékařů Mets a Giants. “Jedna věc, kterou jsem se během celého procesu naučil, je, že lékaři mají rozdílné názory,” řekl Correa novinářům. “Mnoho lékařů mi řeklo, že jsem v pořádku, a někteří mi řekli, že nejsem tak v pořádku.”

Současný kontrakt je tak nakonec výhrou pro Minnesotu. Ta totiž původně Correovi nabídla smlouvu, která mu zaručovala o 15 milionů dolarů více, než kolik by dostal nyní při uplatnění opcí na další 4 roky. Ta pro sezonu 2029 například říká, že smlouva bude automaticky prodloužena pokud Correa bude mít 575 stavů na pálce v roce 2028, bude Top 5 2028 MVP, nebo, 2028 Silver Slugger, případně 2028 LCS MVP, nebo 2028 WS MVP. Pokud by se tak nestalo, tak je čistě na rozhodnutí klubu, jestli bude Correa i nadále oblékat jejich dres. To vše kvůli zranění z roku 2014, o němž až do letošní zimy Correa ani netušil, že může být takový problém. Každopádně fanouškům baseballu tato sága zaplnila čtvrtinu offseason.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..