ČeskoMB

1. liga: Jablonec letos čeká přestavba týmu

Ještě v roce 2021 byl Jablonec součástí české nejvyšší soutěže, ale zúžení soutěže na 8 týmů je poslalo zpátky do První ligy. V ní se loni umístili na prvním místě, ale návrat do Extraligy se jim v Nadstavbě o Extraligu nepovedl. Letos tým má trochu jiné ambice.

Jablonec totiž letos čeká přestavba mužstva, jak vyplývá ze slov Lukáše Roubíčka, které zveřejnil klub na svých sociálních sítích:

“Po loňském titulu nás letos čeká spíše rebuild sezóna. Do kádru jsme zařadili pět mladých kluků, kteří poprvé okusí chlapský baseball. Naší největší ambicí samozřejmě zůstává vše vyhrát, ale hlavně se chceme soustředit na kvalitní baseball a předávání zkušeností nováčkům.” Lukáš Roubíček

Jablonec tak může sáhnout do svého juniorského týmu, který v minulém roce hrál v Extralize U18. Tam zaujal například Pavel Nermuť, který měl v sedmi utkáních pálkařský průměr .368. Za ním skončil Vítek Beneš s průměrem .348. Na kopci v juniorce loni dostala nejvíce příležitostí dvojice Jan Pesničák a Jakub Sucharda. Jablonec tak rozhodně má kam sáhnout a bude zajímavé sledovat, jak dokážou na severu Čech tyto mladé kluky zapracovat do sestavy.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..