MBOstatní

Německou reprezentaci povede Jendrick Speer

Po neúspěšné kvalifikaci o postup na World Baseball Classic 2023 dochází ke změně manažera reprezentace. Místo po Stevu Janssenovi nyní přebírá Jendrick Speer. Ten navíc bude sedět na dvou židlích, protože kromě mužské reprezentace povede také národní tým do třiadvaceti let.

“Jsme rádi, že Jendrick Speer souhlasil s převzetím této pozice, a doufáme, že se vrátíme na naši vítěznou cestu, zejména se seniorským národním týmem,” řekl pro wbsceurope.org prezident DBV Juergen Elsishans. „Bylo pro nás klíčové vybrat německého manažera, který je schopen být v Německu po celý rok. To se nám povedlo a přejeme mu jen to nejlepší.”

Speer přichází k národnímu týmu po šesti letech v Untouchables Paderborn, s kterými loni postoupil až do finále Bundesligy. V národním týmu Německa v minulosti působil také jako hráč, když debutoval již jako šestnáctiletý v roce 1997. Na Mistrovství Evropy 2010 získal s Německem bronzové medaile.

Letos tak na Speera čekají dva vrcholy. Nejdříve pojede do Rakouska na Mistrovství Evropy U23. Následně se v září podívá i do Česka, kde Němci budou hrát v pražské skupině D, kde se utkají s Belgií, Izraelem a Švýcarskem o postup do další fáze.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..