ČeskoMB

1. liga: Matěj Netopilík se blýskl jedenácti strikeouty

V prvních dvou dnech ve dvou českých nejvyšších baseballových soutěží nezaznamenal nikdo více strikeoutů, než devatenáctiletý nadhazovač Hippos Brno Matěj Netopilík. Ten v zápase proti SaBaTu dokázal poslat z boxu se strikeoutem 11 pálkařů.

Proti Netopilíkovi se postavilo 17 pálkařů SaBaTu a jen dva si do statistik připsali úspěšný odpal. Netopilík začal zápas velmi dobře, když v první směně vyřadil strikeoutem všechny tři pálkaře a ve druhé i třetí po dvou. Čtvrtou směnu pak začal darovanou metou zdarma Eduardu Noskovi. Pak si ale opět pomohl dvěma strikeouty, aby pak Noska stáhl dvoumetovým odpalem Ondřej Hrdlička. Poslední strikeout zaznamenal Antonín Veleta v páté směně.

“Házelo se mi dobře,” napsal nám mladý talent brněnských Hrochů. “Byl to první zápas sezóny, takže člověk nikdy neví jak na tom bude, ale dařilo se mi umisťovat nadhozy tam kam jsem potřeboval. Cítil jsem se dobře a s výkonem jsem velmi spokojený.”

Bohužel pro Netopilíka, jeho spoluhráči nedokázali jeho dobrého výkony využít a Hippos svému soupeři podlehli 3-7, když SaBaT využil střídání nadhozu a pěti doběhy v šesté směně zlomil zápas na svou stranu. “Samozřejmě že to zamrzí. Bohužel náš útok se nedokázal proti nadhazovači Sabatu bodově prosadit, a bez bodů se zápasy vyhrávat nedají,” dodal na závěr Netopilík.

Matěje již mohli fanoušci v minulých sezonách vidět také v nejvyšší soutěži v dresu Hrochů a Techniky. Ačkoliv má na svém kontě již 21.2 odházených směn v Extralize, tak zatím podobný výkon v ní nepředvedl. V minulém roce ale dokázal hodit 11 strikeoutů v Českém baseballovém, když v semifinále vynuloval pálkaře Nuclears. Tehdy ale Netopilík odházel všech devět směn a Hroši po výhře 2-0 získali druhý bod v sérii a postoupili do finále.

Matěj Netopilík, Technika © Ladislav Svěnčík
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..