College BaseballMBOstatní

College Baseball: Marek Chlup vyhlášen Hráčem týdne

V univerzitních soutěžích se v uplynulém týdnu představilo hned 5 českých hráčů. Marek Chlup byl navíc v úterý vyhlášen Nejlepší hráčem týdne ve svém regionu.

Daniel Padyšák v sobotu nastoupil do duelu proti Radford. Na kopec se dostal až v sedmé směně, kdy měl za úkol udržet vedení 8-6. To se mu nepovedlo, když dovolil doběhnout pro bod běžci, který byl v té chvíli na 1. metě a v osmé směně pak Radford vyrovnal. Nakonec ale Padyšák má ve statistikách výhru, když v desáté směně jeho spoluhráči stáhli 3 doběhy. V dohrávce pak český nadhazovač nepovolil ani jeden bod a Charleston Southern tak vyhrála 11-8.

Marek Chlup se opět po roce dočkal ocenění za své výkony od sdružení novinářů píšících o baseballu (NCBWA). Ti jej zvolili za nejlepšího hráče týdne od 3.-9. dubna. A v uplynulém týdnu si o toto ocenění řekl znovu, když ve čtyřech duelech zaznamenal 6 hitů. Dvakrát navíc poslal míč až za plot a aktuálně má na svém kontě 11 homerunů. V konferenci tak aktuálně český baseballista vede statistiky SLG (.851), OBP (.525) a OPS (1.376). S pálkařským průměrem .427 je aktuálně třetí v Conference Carolinas.

Martin Zelenka naskočil do dvou zápasů Pitt Community proti Lenoir. V prvním z nich při prohře 4-8 zaznamenal dvoumetový odpal a 2 stažené doběhy. Ve druhém se výrazně podílel na výhře 8-2, když se ze čtyř stavů na pálce pokaždé dostal na metu. Dvakrát po úspěšném odpalu a dvakrát po metě zdarma. Aktuálně tak má pálkařský průměr .395.

Tomáš Říčný a jeho Northeastern Junior College odehráli v týdnu 5 utkání. Z nich vydolovali 3 výhry. Říčný si připsal také jednu odházenou směnu, ve které povolil jeden doběh. Na pálce zakončil týden šestým homerunem v této sezoně.

Marcus Weinzimer nastoupil v dresu Santa Barbary jako střídající catcher v zápase proti Moorparku. V něm si sice nepřipsal žádný hit ze dvou stavů na pálce, ale na konci dne se radoval z výhry 8-7.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..